Türgi soovib seoses ajakirjaniku kadumisega otsida läbi Saudi Araabia konsulaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istanbulis nõuti ajakirjanik Jamal Khashoggi vabastamist, paraku usuvad paljud, et mees on tapetud.
Istanbulis nõuti ajakirjanik Jamal Khashoggi vabastamist, paraku usuvad paljud, et mees on tapetud. Foto: Ozan Kose / AFP / Scanpix

Türgi taotles luba otsida läbi Saudi Araabia konsulaat Istanbulis, mille külastamise järel jäi eelmisel nädalal kadunuks tuntud Saudi ajakirjanik, teatas Türgi telekanal NTV täna.

Türgi esitas taotluse pärast seda, kui välisministeerium kutsus seoses Washington Posti kaastöötaja Jamal Khashoggi kadumisega teistkordselt välja Saudi suursaadiku.

Türgi diplomaatiline allikas kinnitas, et Saudi suursaadik kutsuti eile välisministeeriumisse ja ta kohtus välisministri asetäitja Sedat Önaliga.

«Suursaadikule öeldi, et me ootame uurimise ajal igakülgset koostööd,» ütles allikas.

Esimest korda kutsuti suursaadik ministeeriumisse kolmapäeval.

Khashoggi on endine Saudi Araabia valitsuse nõunik, kes siirdus võimaliku vahistamise vältimiseks eelmisel aastal Ühendriikidesse eksiili. Ta on olnud kriitiline mõne Saudi kroonprintsi Mohammed bin Salmani poliitika ja Ar-Riyadi sekkumise suhtes Jeemeni sõtta.

Istanbulis viibides sisenes ajakirjanik Saudi Araabia konsulaati, et taotleda abiellumiseks vajalikke dokumente. «Konsulaati sisenenud Khashoggi ei tulnud enam hoonest välja,» ütles politsei esindaja riiklikule uudisteagentuurile Anadolu.

«Esialgsetele uurimistulemustele toetudes usub politsei, et ajakirjanik mõrvati selleks spetsiaalselt Istanbuli saadetud rühma poolt, kes lahkusid samal päeval,» ütles ametnik uudisteagentuurile AFP.

Ar-Riyad on eitanud väidet, et ajakirjanik tapeti.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles eile, et ootab pikisilmi uurimise tulemusi, millega üritatakse välja selgitada Saudi Araabia saatkonda sisenenud ja seejärel jäljetult kaduma läinud saudi ajakirjaniku saatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles