Lahkus kunstikooli sümbol ja terapeut Igor Tõnu Tass (1)

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Igor oli enne kunstikooli tulekut hulkuva eluviisiga, ei ole teada, mis rahvusest ta oli. Just seetõttu saigi kass nimed kahes keeles: Igor ja Tõnu. Perekonnanimi Tass pandi talle naljatledes kunstikooli õpetajate omavahelise arutelu käigus.
Kuna Igor oli enne kunstikooli tulekut hulkuva eluviisiga, ei ole teada, mis rahvusest ta oli. Just seetõttu saigi kass nimed kahes keeles: Igor ja Tõnu. Perekonnanimi Tass pandi talle naljatledes kunstikooli õpetajate omavahelise arutelu käigus. Foto: Margus Ansu

Möödunud nädalavahetusel rabas Tartu kunstikooli kurb uudis. Lahkus koolipere pikaajaline sõber, kass Igor Tõnu Tass. Paljudele kooli õpilastele ja õpetajatele tähendas ta palju. Tartu kunstikooli direktor Kadi Kreis tavatses öelda, et kass valis kooli, mitte vastupidi.

Igor suutis tegutseda koolimaja neljal korrusel: sõita liftiga ning platseeruda õhtul alati invatualeti juurde – just WCs tema öökorter asuski. Suure kohanemisvõimega kassi maine teekond lõppes õnnetult pärast seda, kui ta autolt löögi sai.

Bränd ja terapeut

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles