Moskva: USA püüab enda küberoperatsioonidelt tähelepanu eemale juhtida (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

USA ja tema liitlased püüavad Venemaad väidetavates küberrünnakutes süüdistades juhtida kogu rahvusvahelise kogukonna tähelepanu eemale küberoperatsioonide ettevalmistamiselt, teatas Vene välisministeerium esmaspäeval.

«Pole mingit kahtlust, et Venemaa demoniseerimise kampaania ja meievastased süüdistused küberrünnakutes on suunatud Lääne avaliku arvamuse tähelepanu kõrvale juhtimisele Ühendriikide ja selle liitlaste oma jõupingutustelt hoogustada küberpotentsiaale ja valmistada ette küberoperatsioone,» teatas Vene ametkond Interfaxile.

Ministeerium kutsus meenutama, et «NATO on kuulutanud küberruumi neljandaks lahingudomeeniks, mille suhtes kehtib Washingtoni lepingu artikkel 5».

«Need Lääne jõupingutused valmistavad meile tõsist muret. Need on laetud pingete edasise süvendamisega, mis võib suurendada vahejuhtumite riski,» teatas Vene välisametkond.

Holland teatas neljapäeval, et nurjas aprillis Vene luuretöötajate küberrünnaku Haagis asuvale Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) peakorterile.

USA teatas samal päeval seitsmele Vene sõjaväeluureteenistuse (GRU) töötajale süüdistuse esitamisest Vene globaalse küberrünnakute kampaania tõttu.

Vene häkkerid on Ühendriikide võimude teatel korraldanud küberrünnakuid teiste seas OPCW, globaalsete spordiorganisatsioonide nagu FIFA ning Ühendriikide tuumaenergiafirma Westinghouse vastu.

USA ja veel mitu NATO liikmesriiki teatasid eelmisel nädalal valmidusest jagada oma kübervõimeid NATO ja teiste liitlastega.

USA on pidanud küberruumi sõjapidamise domeeniks juba mõnda aega. Septembris avaldas Ühendriikide valitsus esimese küberstrateegia viimase 15 aasta jooksul, mis lubab riigil tegutseda küberruumis senisest agressiivsemalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles