Jaanson jõudis noorte olümpial veerandfinaali

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Jaanson
Greta Jaanson Foto: Rando Reining, EOK

Buenos Aireses toimuvatel noorte olümpiamängudel tegi tugeva võistluspäeva sõudja Greta Jaanson, kes pääses kahe eelsõidu punktidega üheksandana edasi veerandfinaalidesse.

Jaanson (fotol) jätkab teises veerandfinaalis, mis algab teisipäeval kohalikus aja järgi kell 15.30 (Eesti aeg kell 21.30).

Samuti olid esmaspäeval Buenos Aireses võistlustules ujujad. Alex Ahtiainen teenis 100m liblikujumises ajaga 55.05 kokkuvõttes 23. koha, Aleksa Gold sai 100m vabaltujumises aja 57.42 ning 27. koha.

Teisipäeval võistleb noorte olümpiamängudel Eesti koondis järgmistel aegadel ja aladel:

Kl 11.20 (Eesti ajas kl 17.20) 200m selili eelujumised – Aleksa Gold

Kl 14 (Eesti ajas kl 20) iluvõimlemine, team event rõngas – Adelina Beljajeva

Kl 15.30 (Eesti ajas kl 21.30) sõudmise ühepaadi veerandfinaal – Greta Jaanson

Kl 19 (Eesti ajas kolmapäeval kl 01) iluvõimlemine, team event pall – Adelina Beljajeva

Iga nelja aasta tagant toimuvad noorte olümpiamängud peetakse tänavu 6.-18. oktoobril Buenos Aireses, kus osaleb 206 riigist ligi 4000 sportlast vanuses 15-18. Suviste noortemängude kavas on 32 spordiala, sealhulgas mitmed olümpiavõistluste debüüdi tegevad alad: BMX freestyle, lohesurf, breiktants ja rannakäsipall. Tänavused noorte olümpiamängud on üldse esimene olümpiavõistlus, kus osaleb võrdne arv mees- ja naissportlasi.

Eesti koondis on seni suurim – 23 sportlast kaheksal alal (kergejõustikus, ujumises, sõudmises, 3x3 noormeeste ja neidude korvpallis, iluvõimlemises, karates, naistemaadluses ja vibulaskmises). Neist pooltel aladel võistlevad Eesti sportlased noorteolümpial esmakordselt. Samuti on eriline see, et esimest korda pole ükski meie sportlane noorteolümpial osalemas kutsega - kõik koondise liikmed on oma tulemustega kvalifitseerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles