"Tuulte tahutud maa" purustab dokfilmi vaatajarekordeid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist "Tuulte tahutud maa"

EV100 filmiprogrammi raames valminud Joosep Matjuse loodusdokumentaal "Tuulte tahutud maa" on kinodes kogunud juba ligi 10 000 vaatajat. Nii suure vaatajaskonnaga tõusis linateos viimase kümne aasta vaadatuimaks dokumentaalfilmiks.

Eesti Filmi Instituudi juhi Edith Sepa sõnul on taoline tulemus Eesti dokumentaalfilmi kohta kinos väga hea.

"Täpne number on hetkeseisuga 9985 vaatajat ning meil on väga hea meel, et vaataja on filmi üles leidnud ja omaks võtnud," märkis Sepp.

Dokumentaalfilm "Tuulte tahutud maa” on läbilõige Eesti loodusest. Film näitab meie kodumaa loodust läbi erinevate aastaaegade. Linateoses näeb paljusid looma- ja linnuliike, aga ka suurejoonelisi maastikke. Võtted toimusid üle Eesti, suuresti Matsalu, Lahemaa, Soomaa ja Karula rahvusparkides, aga ka Alam-Pedja looduskaitsealal.

Filmi näeb Apollo, Forum Cinema ja Cinamoni kinodes Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas ja Kuressaares. Lisaks toimuvad linastused Tallinna kinodes Artis ja Sõprus ning Tartu Elektriteatris. Tulemas on seansid Haapsalu, Märjamaa, Jõhvi, Rakvere, Põlva, Võru kinodes. Kinokoja võrgustiku kaudu jõuab film ka väiksematesse Eesti paikadesse.

Režissöör Joosep Matjus kohtub vaatajatega 11. oktoobril kell 17.40 Apollo Solarise kino seansil.

"Tuulte tahutud maa" esilinastus 21. septembril Matsalu loodusfilmide festivalil. Linateos pälvis 22. septembril võistluskategoorias "Loodus" parima operaatoritöö tiitli.

Filmi produtsendid on Riho Västrik, Katri Rannastu, Atte Henriksson. Loodushelid lindistas Veljo Runnel, originaalmuusika kirjutas ansambel Eeter. Filmi tootja on WildKino, rohkem infot leiab SIIT.

"Tuulte tahutud maa" on EV100 filmiprogrammi teine dokumentaalfilm. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lisainfot EV100 filmiprogrammi kohta vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles