Hollandlane leidis põllult hüljatud lõvipoja (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dutch Police / AP / Scanpix

Üleeile sattus üks jooksma läinud hollandlane ebatavalise üllatuse otsa — põllust möödudes sattus ta peale puurile, mille sees istus lõvikutsikas.

«Täna saabus meile vägagi eriline teade,» seisis kohaliku politsei poolt sotsiaalmeediasse tehtud postituses. «Põllu pealt leiti koos puuriga umbes neljakuune lõvikutsikas.» Kutsikas avastati Tienhoveni külast, umbes kümne kilomeetri kaugusel Utrechti linnast. 

Politseinikud andsid lõvikutsika esmalt veterinaaridele tervisekontrolliks ning viisid ta seejärel Põhja-Hollandis asuva endiste tsirkuseloomadega tegeleva ühingu Lion Foundation hoole alla. Lõvikutsika üle kontrollinud loomaarst Peter Klaver sõnas, et looma puur oli nõrk ning hea tahtmise korral oleks ta suutnud end välja murda.

Foto: PETER KLAVER / AFP / Scanpix

Klaver nentis, et tõenäoliselt oli lõvikutsikas kellegi eksootiline lemmik, kuid too ei suutnud teda enam talitseda ja hülgas looma. Lion Foundationi juhi Robert Kruijffi sõnul oli lõvikutsika eest siiski hästi hoolt kantud, sest väike kiskja oli hea tervise juures ning korralikult toidetud. 

Hollandi politsei püüab nüüd välja selgitada, kes lõvi põllule hülgas. Lõvide pidamine lemmikloomana on Hollandis keelatud ning karistused on karmid — kui lõvikutsika omanik leitakse, ootab teda ees kõva trahv või lausa vanglakaristus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles