Tallinnas saab tänasest palju nalja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Niinemets
Tõnis Niinemets Foto: Margus Johanson

9.-12. oktoobrini toimub  viies Tallinn Comedy Festival, mis toob neljaks päevaks viiele lavale ja ühte elutuppa kümned koomikud Eestist, Suurbritanniast, Kanadast, Iirimaalt ja Venemaalt. 

«Üks õige komöödiafestival on nagu opositsioonipoliitiku valimislubaduste kogu: igaüks leiab selles midagi väga naljakat,» kommenteeris festivali programmi Andrus Purde, üks festivali korraldajatest. 

Esmakordselt Eestis, Baltikumis ja ilmselt ka maailmas tuleb teisipäeval stand-up klubi ühele huumorifännile otse koju. «ComedyGo ehk stand-up sinu elutoas» võitja selgus loosimise tulemusel ning selle show parimaid palu näeb varsti ka videona. Veel annab teisipäeval sooloshow Venemaal tegutsev koomik Artur Chaparyan.

Kolmapäevases programmis toretseb Tallinn Comedy Gala Alexela Kontserdimajas, kus oma parimate paladega astuvad üles kolm koomikut välismaalt ja Eesti paremik, nende seas Tõnis Niinemets, Henrik Kalmet, Mattias Naan, Peeter Oja jpt. 

Neljapäeva õhtul esineb kinos Sõprus festivali peaesineja, briti heatujukoomik Stephen K Amos ja seejärel saab kuulata/vaadata eestikeelset assortiid Fopaa! Festival Spesjalil. Samal päeval saab näha ka Improõhtut.

Neljapäeval ja reedel astuvad LHV pangas üles britt Chris Stokes ja iiri koomik Keith Farnan - nende päevasel ajal toimuva showde piletihinnas sisaldub ka maitsev lõuna.

Festivali lõpetavad kanada absurdist Tony Law, kes astub üles nii oma sooloshowga kui Komeediklubi Festivali Eri naljaõhtul, ning Kinoteatri ühekordne aktsioon «Naljavargus».

Korraldajate poolt veel tellimata turu-uuringu andmetel on see on aasta kõige naerurohkem nädal Eestis.

Festivali korraldavad Eestis juba aastaid tegutsenud komöödiarühmitused Kinoteater (Paul Piik) ja Komeediklubi (Andrus Purde) koostöös teiste ärksate korraldajatega.

Festivali kava on väljas http://comedyfestival.ee/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles