Bulgaarias vahistati ajakirjaniku tapmises kahtlustatav (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruse linnas süüdati tapetud ajakirjaniku mälestuseks küünlad.
Ruse linnas süüdati tapetud ajakirjaniku mälestuseks küünlad. Foto: Vadim Ghirda / AP / Scanpix

Bulgaaria politsei sõnul vahistati ajakirjaniku tapmises kahtlustatavana Moldova passiga rumeenlane. 

30-aastase Viktoria Marinova surnukeha avastati läinud laupäeval Doonau alamjooksul asuva piirilinna Ruse pargist. Ametivõimud teatasid pühapäeval, et teda oli ka vägistatud.

Surma põhjustasid hoobid pähe ja lämbumine, ütles Ruse piirkonna prokurör Georgy Georgiev. Mõrvas kahtlustatavana vahistati Moldova passiga rumeenlane, kelle nime politsei ei avaldanud.

Kohaliku meedia andmeil oli Marinova Ruse linnas asuva ühe populaarseima telekanali TNV juhatuse liige ja äsja alustanud uut vestlussaadet. Septembri lõpus eetrisse läinud saates kajastas ta koos kahe teise ajakirjanikuga Euroopa Liidu toetuste väidetavat väärkasutamist ärimeeste ja poliitikute poolt.

Mitmed Marinova kolleegid kahtlustavad, et mõrv võis olla seotud naise tööga.

«Viktoria surm, tema tapmine jõhkral viisil, on hukkamine. See peaks mõjuma kui näidis, olema hoiatuseks,» ütles uudisteagentuurile AFP ajakirjanik Asen Yordanov.

Allikad politseist ütlesid uudisteagentuurile AFP, et esialgu näib, et mõrv pole seotud tema tööga ja sama sõnas ka Bulgaaria peaminister Boyko Borissov.

Kuigi Marinova surma tagamaad on seni ebaselged, väljendasid Euroopa ajakirjanikke ühendavad organisatsioonid juhtunu pärast suurt muret. Piirideta Reporterite meediavabaduse indeks asetab Bulgaaria 180 riigi seas maailmas ajakirjandusvabaduselt 111. kohale. Euroopa Liidu liikmesriikidest on Bulgaaria viimasel kohal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles