HKScani Soome töötajaid ootab koondamiste laine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScani töötajad.
HKScani töötajad. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lihatööstuskontsern HKScan koondab Soome üksuses 165 töökohta ning võib tulevikus äri hooajalise kõikumise tõttu tehastes veel töötajaskonda vähendada.

Muudatuste eesmärk on tõsta HKScani kasumlikkust ja konkurentsivõimet Soome tootmise efektiivsuse ning Vantaa, Forssa, Mikkeli, Paimio ja Outokumpu üksuste tootmise ja logistika valdkonna töötajatega peetud läbirääkimisi alustati juunis, teatas lihatööstus börsile.

Protsessi tulemusena otsustas HKScan vähendada Soomes töötajate arvu 165 võrra. Lisaks tuleb kõikidel läbirääkimistes osalenud üksustel valmistada üksusepõhisteks koondamisteks seoses hooajaliste kõikumistega. Meetmetega plaanib firma aastas säästa 7 miljonit eurot.

Soome tootmise tõhustamise analüüs on osa ülekontsernilisest tõhususe tõstmise kavast, millega HKScan soovib alates 2020. aastast säästa igal aastal 40 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles