Trump ja Putin võivad uue aasta hakul taas Helsingis kohtuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja tema Venemaa ametikaaslane Vladimir Putin tänavu juulis Helsingis toimunud kohtumisel.
USA president Donald Trump ja tema Venemaa ametikaaslane Vladimir Putin tänavu juulis Helsingis toimunud kohtumisel. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

Aina tõenäolisemaks muutub võimalus, et USA president Donald Trump ja tema Venemaa ametikaaslane Vladimir Putin kohtuvad tuleva aasta esimestel kuudel uuesti Helsingis.

Ajaleht Helsingin Sanomat vestles mitme allikaga, kelle sõnul langetab Trump lõpliku otsuse pärast USA vahevalimisi 6. novembril.

Ajalehe andmeil on kohtumise ettevalmistamisega jõutud juba nii kaugele, et otsitakse selleks sobivaid kuupäevi.

Ühe võimalusena on kõne all nädalal 11.–17. veebruarini, kuid kaalumisel on ka variant, et kohtumine toimub hiliskevadel, kui lõppeb Soome eesistumisperiood Arktika Nõukogus.

Soome president Sauli Niinistö ei soovinud öelda, mis ajaks nad ootavad Ühendriikide ettepanekut kohtumise toimumise kuupäevade osas, kuid kinnitas, et USA huvi kohtumise korraldamiseks on selgelt kasvanud.

«Üllataval kombel on asjad liikunud paremuse suunas,» lausus ta täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles