Nigeerias tapeti islamistide rünnakus seitse sõdurit (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Boko Harami propagandavideost.
Kaader Boko Harami propagandavideost. Foto: HO / AFP

Nigeerias sai kolmapäeval islamiäärmuslaste rühmituse Boko Haram rünnakus Nigeri piiri ääres asuvale sõjaväebaasile surma seitse sõdurit, teatas armee.

Rünnak leidis aset Borno osariigis asuvas Metele asulas.

Sõjaväe täpsustuse kohaselt tapeti seitse sõdurit ja veel 16 inimest sai haavata.

"Me kaotasime seitse tundi kestnud lahingus seitse sõdurit," kinnitas Maiduguris asuv armee esindaja uudisteagentuurile AFP.

"Lahing oli raevukas. Boko Haram kandis suuri kaotusi, kuid neil õnnestus baasi tungida ja relvad varastada," kirjeldas tundmatuks jääda soovinud ohvitser.

Samas regioonis leidis augusti lõpul aset islamistide sarnane rünnak sõjaväebaasile, mille käigus tapeti vähemalt 30 sõjaväelast. Kümned pühasõdalased tungisid Borno osariigis Zari külas asuvasse baasi ja hõivasid selle ägeda lahingu järel lühikeseks ajaks.

Boko Haram on hoogustanud viimastel kuudel rünnakuid sõjaliste sihtmärkide pihta.

Boko Haram on Nigeeria kirdeosas vägivalda külvanud juba üheksa aastat. Enesetapurünnakuid korraldatakse mošeedes, turgudel ja põgenikelaagrites, sageli kasutatakse selleks lapsi. Boko Haram tähendab hausa keeles "Lääne haridus on kurjast" ja rühmitus võitleb šariaadiseadustel põhineva riigi loomise eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles