Ukraina idaosas hukkus ööpäevaga neli sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva toel võitlevate separatistide sõjaväeõppus septembri lõpus.
Moskva toel võitlevate separatistide sõjaväeõppus septembri lõpus. Foto: EPA / Scanpix

Ukraina idaosas sai hoogustunud vaenutegevuses ööpäevaga surma neli ja haavata kolm Ukraina sõdurit, teatas kaitseministeerium.

Viimase ööpäeva jooksul sai mürsurünnakutes surma kaks sõdurit ning veel kaks sai miiniplahvatuses surmavalt haavata, ütles ministeerium avalduses.

Ukraina süüdistab Moskva toel võitlevaid separatiste rahulepetega keelatud relvade kasutamises ja väidavad, et nende positsioone tulistati ligi 30 korda.

Separatistid süüdistasid Ukraina armeed ööpäeva vältel 22 relvarahurikkumises. Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni sõnul on relvarahurikkumised Donetski piirkonnas järsult sagenenud.

OSCE teatas, selle vaatlejad sattusid eile Donbassis Kiievi kontrolli alla kuuluvas Kamenkas tule alla.

«10. oktoobril kell 8.59 viibis viieliikmeline patrull kahes soomusmasinas autoteel N20 umbes pooleteise kilomeetri kaugusel Kamenkast (valitsusväe kontrolli all, 20 km Donetskist) ja kolme kilomeetri kaugusel Donetski filtrijaamast,» seisis teates.

«Missiooni vaatlusmeeskond seiras julgeolekuolukorda filtrijaama kandis, et aidata kaasa selle remondile ja töötajate vahetusele. Kolm patrulli liiget seisis auto kõrval, ülejäänud olid sõidukis, kui kuulsid vaatamata julgeolekutagatistele kahe kuuli vilinat, mis lendasid 10-50 m kõrguselt üle nende pea,» lisas missioon.

Teates märgiti, et tule suunda ei suudetud tuvastada.

«9.03 lahkus patrull õnnelikult piirkonnast. Vahejuhtumist teavitati Ukraina rühma ühises kontrolli ja koordineerimisrühmas ning relvaüksusi, samuti paluti vahejuhtumit uurida,» rõhutas OSCE missiooni pressiteenistus.

Ukraina konflikt on alates 2014. aastast nõudnud üle 10 000 elu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles