Filmisaade: siis, kui raha kasvas puu otsas

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval toimus Eesti kalleima ja oodatuima telesarja «Pank» punase vaiba esilinastus kinos Apollo.

Sarja tegijad räägivad «Hendrik Alla liikuvate piltide» erisaates, kuidas 10-osaline sari valmis ja mis selle eriliseks teeb. Sõna saavad režissöör Marianne Kõrver, stsenaristid Tarmo Jüristo ja Eero Epner ning näitlejad Tiina Tauraite, Enn Lillemets, Erki Laur, Taavi Eelmaa.

«Pank» jutustab loo metsikutest ja värvikatest 1990. aastatest, kui reeglid puudusid ja neid kirjutati käigu pealt. Tegijate sõnul pole mõtet otsida korrelatsiooni reaalselt tegutsenud inimeste ja toimunud sündmustega, aga ometi tulevad mõlemad kangesti tuttavad ette.

«Mulle tundub, et oleme harjunud mäletama – ja nägema – 90ndate algust ennekõike kui poliitilist murrangut, kui tegelikult leidis ühel ajal aset terve hulk murranguid. Riik ja ühiskond muutusid väga lühikese aja jooksul fundamentaalselt ja nagu alati olid selles protsessis omad võitjad ja kaotajad. Püüamegi rääkida selle aja võitudest ja kaotustest moel, mis ei moraliseeriks, mis ei võtaks pooli ega püüaks kellelegi midagi õpetlikku öelda,» ütles stsenarist Tarmo Jüristo intervjuus Postimehele.

«Panga» esimene osa on eetris 18. oktoobril ETVs ja 26. oktoobril Postimehe veebiväljaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles