Kohus: reeglina jõuavad kohtuotsused kannatanuteni (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohtute kinnitusel jõuab reeglina kohtuotsus alati kannatanuteni ning ETV eilses  telesaates «Pealtnägija» kirjeldatud viljapetiste saatelõigus kirjeldatud juhtum on erandlik.

Tartu esimese ja teise astme kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul edastab kohus istungil mitteosalenud kannatanule jõustumata otsuse e-postiga.

Kohtuistungil osalenud kannatanu saab jõustumata otsuse kätte paberil kohtuistungil. Jõustumata otsus annab kannatanule võimaluse seda soovi korral vaidlustada.

«Kannatanu soovi korral väljastab kohus kannatanule muidugi ka jõustunud otsuse,» lisas Tamm.

«Pealtnägija» kirjeldas kolmapäeval eetrisse jõudnud saatelõigus, kuidas kuritegelik jõuk pettis põllumeestelt välja vilja ja müüs selle raha maksmata edasi.

Kohus mõistis viljavargad mullu novembris süüdi, otsus jõustus veebruaris. Kurjategijatelt konfiskeeriti 200 000 euro väärtuses vara, mis katab umbes poole nende tekitatud kahjust. Osad ohvrid kuulsid kohtu otsusest alles nüüd, kui ajakirjanikud nendega ühendust võtsid.

Krista Tamme sõnul on see erandlik, kui kannatanu kohtu otsusest ei tea.

«Ühe saates kirjeldatud juhtumi puhul küsiti kannatanult prokuratuurist, kas ta tahab saada otsust e-kirjaga, kuid kannatanud ütles, et pole vaja, ta tuleb ise istungile kohale. Istungile ta aga ei jõudnud ja kohus ei oska kommenteerida, miks ta ei jõudnud,» ütles Tamm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles