Martin Reim: kõige tähtsam on hakata lööma väravaid

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise pressikonverents. Vasakult Sander Puri, Martin Reim ja Ken Kallaste.
Eesti jalgpallikoondise pressikonverents. Vasakult Sander Puri, Martin Reim ja Ken Kallaste. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim rõhutas enne reedest kohtumist Soomega, et kuigi kõige tähtsam on hakata lööma väravaid – esimeses kahes Rahvuste liiga mängus jäi Eesti nullile ja kaotas 0:1 –, siis samas ei tohi unustada kaitsetööd.

«Meil on nüüd võimalus kodus parandada vead nii kaitses kui ka rünnakul. Soome on alagrupi liidrina soosiku rollis, aga kodumängus tuleb punkte võtta, kui soovime alagrupis üldse mingit kohta püüda,» sõnas Reim. «Enne plaanide tegemist tuleb vaadata mängijaid, kes need ellu peavad viima. Lähtume oma mängijatest, et nende tugevused mängudes esile tuua, sest siis on tõenäosus heale tulemusele suurem.»

Eesti koondise ridadest jäävad seekord eemale mitmed põhimehed (Ragnar Klavan, Karol Mets, Mattias Käit, Enar Jääger). «Iga koondiseringi mängija on oluline, eriti põhimehed. Aga praegu on olukord, kus peame leidma väljakul teisi lahendusi ja proovima teisi mängijaid. See on nende koht end tõestada. Mängijad tahavad ju alati võimalust põhikoosseisukoht endale võidelda,» sõnas Reim ja kinnitas, et kõik koondisesse kutsutud mängijad on täie tervise juures ja valmis Soome vastu mängima.

Üks peamisi Reimi ees asetsevaid küsimusi puudutab tipuründaja positsiooni. Kas mängitada seal Henri Anieri või Hollandi esiliigas hea väravasoone leidnud Rauno Sappineni või hoopis näiteks Sergei Zenjovi? «Enda peas on algkoosseis paigas, aga sinna see homseni jääb. Meie peamine mõõdupuu, mida saame võtta aluseks, on see, mis on toimunud pärast eelmist koondise kogunemist. Lisaks mõned sel nädalal tehtud treeningud. Koosseisu valides kombineerime hetke tunnetusest ja seda, mis seisus iga mängija koduklubi juures on,» kõlas Reimi vastus, millest võib välja lugeda kaldumist Sappineni poole.

Mida on vaja, et reedel Soome vastu tulemus teha? «Kõik on nõus, et esimene võti on, et peame hakkama ka väravaid lööma. Aga samas ei tohi unustada, et ainult sellest võitmiseks ei piisa. Kaitse peab paigas olema ja see, et mõlemad peavad toimima, teevadki mängu keeruliseks. Peame leidma hea tasakaalu ja rütmi, et õigel ajal hästi rünnata ja õigel ajal võistkondlikult kaitsta.»

C-divisjoni teises alagrupis on Eesti hetkel ainsana null punkti peal ja tabelis viimane. «Püssi me pole põõsasse visanud, kuigi on olnud kaks tagasilööki. Need pole olnud nii hävitavad, et ei annaks lootust sääraseid mänge vähe parema esituse korral võita. Ma ei tee pikemaid plaane, kui järgmine mäng ja me läheme Soomet võitma. Järgmises matšis on jälle kolm punkti mängus ja kui see kõik õnnestub, oleme suures mängus tagasi,» ütles Reim.

Poolkaitsja Sander Puri märkis, et Soome koondise mänguskeem on üpris lihtne. «Võimalusi neil palju ei teki, aga realiseeritakse hästi. Eks me peame hakkama väravaid lööma. Kaks kodumängu ja kodus võiks julgemalt rünnakule mõelda, kuigi kõigepealt peab kaitse paigas olema,» lausus Puri

Vasakkaitsja Ken Kallaste kutsus üles Eesti toetajaid homme tribüünidele oodatavale Soome 3000-pealisele fänniarmeele lahingut andma. «Tuleb mõnus vastasseis ja kui tulemas on 3000 Soome fänni, siis hoiame kokku ja lööme üheskoos staadioni käima!»

Eesti – Soome Rahvuste liiga kohtumine algab reede õhtul Lillekülas kell 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles