Udu sundis Tallinna kohale jõudnud lennuki Kuressaarde tagasi lendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellisena paistab hommikune udu droonilt vaadatuna.
Sellisena paistab hommikune udu droonilt vaadatuna. Foto: Elmo Riig

Neljapäev hommikul Kuressaarest Tallinna lennanud reisilennuk pidi pealinna kohal oleva udu tõttu tagasi pöörduma, kirjutab Meie Maa.

«Tallinna kohal oli nii tihe udu, et nägime vaevalt selle vahelt kohati maju,» kirjeldas Kuressaarest kell 9.30 lähtunud lendu üks reisijatest. «Lendasime Tallinna kohal umbes paarkümmend minutit, kuid et olukord paremaks ei läinud, lendasime lõpuks Kuressaarde tagasi.»

Reisija sõnul käitusid pardalolijad rahulikult ja võtsid olukorda paratamatusena. «Ainult korraks vilksas peast läbi, et kas lennukil ikka kütust jätkub,» ütles ta.

Kuressaare lennujaamas maandununa tehti mõne aja pärast uus katse õhku tõusta, kuid siis paluti reisijatel uuesti lennukist maha tulla. Saartele lende tegeva Leedu lennuettevõtte Transaviabaltika volitatud esindaja Eestis Rene Must sõnas, et lennuk pöördus Kuressaarde tagasi tankimiseks, et mitte riske võtta.

«Lennuk tegi Tallinnas kaks katset maanduda, kuid see polnud võimalik,» lausus ta. «Lennukil on alati kütuse tagavara ka tagasipöördumiseks varulennuväljale ja meie varulennuväli oligi just Kuressaare. Lisaks meie lennukile tiirutas ja ootas Tallinnas maandumist veel kolm lennukit, kuid nende puhul oli tegu rahvusvaheliste liinidega.»

Rene Must viitas, et kordusstartimisel Kuressaarest lennuki automaatrežiimi mootor ei käivitunud, seetõttu viidi läbi ligi 30 minutit kestnud protseduur, et veenduda, et tegu pole millegi tõsisemaga. «Kokkuvõttes mootor käivitus ja probleemi polnud,» lisas Must.

Kuressaare lennujaama juhataja Mati Tang lausus, et talle teadaolevalt tekkis lennuki mootorite käivitamisel mingi probleem. «Seejärel tehti mootorite proovikäivitamine ja selgus, et kõik on siiski korras,» ütles Tang.

Keskpäeva paiku sai lennuk Kuressaarest lõpuks uue stardi ja poole ühe paiku päeval jõuti pärast vintsutusi õnnelikult Tallinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles