Saksamaa annab välja Bulgaaria ajakirjaniku vägistamises ja tapmises kahtlustatava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud Bulgaaria teleajakirjaniku Viktoria Marinova portree.
Tapetud Bulgaaria teleajakirjaniku Viktoria Marinova portree. Foto: Filip Dvorski / AP / Scanpix

Saksa kohus teatas täna, et annab lähipäevil Bulgaariale välja teleajakirjaniku Viktoria Marinova vägistamises ja tapmises kahtlustatava mehe.

Celle`i piirkonnakohus märkis, et 20-aastane kahtlusalune vahistati teisipäeval üle-euroopalise tagaotsimisorderi alusel. Mees sõnas küsitlemise käigus, et ei tahtnud ohvrit tappa ning eitas ajakirjaniku vägistamist.

«Ta oli tugevalt alkoholi ja uimastite mõju all ning lõi naist näkku, mille peale viimane maha kukkus. Seejärel lohistas ta naise püsti ja viskas põõsasse, mille järel lahkus enda sõnul sündmuskohalt,» edastas kohus tapmises kahtlustatava sõnu.

Prokuröride nõudmisel tuleb kahtlusalune välja anda kümne päeva jooksul pärast kohtuotsuse langetamist.

Bulgaaria uurijad on märkinud, et mõrv ei paista olevat seotud ajakirjaniku tööga.

Väikeses telekanalis TVN jutusaadet «Detektor» juhtinud Marinova surnukeha leiti Bulgaaria põhjaosas asuva Ruse` linna jõeäärse raja kõrvalt.

Võimude teatel suri ta pähe saadud löökide ja lämbumise tagajärjel. Lisaks teda vägistati.

Burlaaria peaprokurör on nimetanud kahtlusalusena 1997. aastal sündinud Severin Krasimirovit, keda otsitakse taga seoses teise mõrva ja vägistamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles