Alžeerias rünnati jälle alasti naise kuju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta rünnaku kahjud Setifis asuvale kujule.
2017. aasta rünnaku kahjud Setifis asuvale kujule. Foto: AP/Scanpix

Alžeeria põhjaosas Setifi linnas asuv alasti naise kuju sattus taaskord vandaali rünnaku ohvriks – sel korral üritas kuju hävitada haamriga kõlblusaktivist.

Sotsiaalmeedias jagatud videod rünnakust näitavad hõreda habemega meest kuju haamriga peksmas. Mehel on seljas pahkluudeni ulatuvad püksid ja konservatiivsete salafistidega seotud müts.

Möödakäijad üritavad meest ümber veenda. Seejärel hüppab üks pealtnägijatest üles poodiumile, et ta eemale tõugata. Ründaja hüppab kuju juurest alla ja üritab rahvahulga eest jooksu pista. Viimaks tabati ta politsei poolt.

Alžeeria kultuuriminister Azzedine Mihoubi teatas Twitteris, et vandaalitsejal on eelnev kriminaalajalugu ja probleemid vaimse tervisega. Minister lisas, et kuju sai väikemaid kahjustusi, mis korda tehakse.

2017. aasta detsembris ründas kuju haamri ja meisliga varustatud isik, kes asus kuju näo ja rindade kallal hävitustööd tegema. Juhtum põhjustas Alžeerias laialdast pahameelt, võimud teatasid, et vandaalitsemise taga oli vaimselt haige inimene.

1898. aastal prantsuse skulptori Francis de Saint-Vidali poolt loodud Ain el-Fouara («Purskav allikas») skulptuur on saanud linna sümboliks ning on kohalike poolt palavalt armastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles