Nestor pakkus Kõrgõzstani spiikrile Eesti digikogemuste vahendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu esimees Eiki Nestori pakkus Tallinnas peetud kohtumisel Kõrgõzstani parlamendi esimehe Dastanbek Džumabekoviga Eesti digioskuste edasiandmist. 

«Oleme valmis jagama oma kogemusi digitaalse valitsemise alal ja e-riigi arendamisel. Lisaks infotehnoloogilisele koostööle soovime tihendada ka haridus- ja majanduskoostööd,» sõnas Nestor. 

Nestor rõhutas kohtumisel, et Kõrgõzstan on meie oluline koostööpartner Kesk-Aasia regioonis ja seetõttu on Eesti huvitatud kahepoolsete suhete arendamisest. 

Kõrgõzstani delegatsiooni juht õnnitles Eesti Vabariiki 100. sünnipäeva puhul ja avaldas tunnustust riigi tegevusele. Džumabekov kinnitas samuti mitmekülgse koostöö arendamise tähtsust ning märkis seejuures ära Eesti edu innovatsiooni, teaduse ja infotehnoloogia valdkondades ning avaldas soovi Eestiga kogemusi jagada. Ta märkis tunnustavalt ära E-riigi Akadeemia koostöö Kõrgõzstani valitsuse turvalise andmevahetuskeskkonna Tunduk täiemahulisel kasutusele võtmisel.

Džumabekov avaldas heameelt Eesti ettevõtjate huvi üle investeerida riigi majandusse. Tema sõnul astub riiki samme, et tagada investeeringutele liberaalne majanduskeskkond.

Džumabekovi sõnul on Kõrgõzstan parlamentaarse demokraatia arendamise teel ja on seetõttu huvitatud eriliselt Eesti riigi toimimise erinevatest aspektidest. Ta avaldas lootust, et eesseisvad kohtumised Eestis on igati kasulikud. Kõrgõzstani parlamendi esimees esitas riigikogu esimehele küllakutse.

Kohtumisel osalenud Eesti-Kõrgõzstani parlamendirühma esimehe Mati Raidma hinnangul on kahe riigi parlamentide vaheline suhtlemine olnud asjalik ja viljakas. Edasiseks koostööks on loodud head eeldused.

Külalisdelegatsioonil on kohtumised veel riigikogu aseesimehe Enn Eesmaa, peaminister Jüri Ratase ja majanduskomisjoni esimehe Sven Sesteriga.  Külalised tutvuvad veel mitme infotehnoloogiaga tegeleva asutusega.

Kõrgõzstani parlamendi delegatsioon on Eestis kolmepäevasel visiidil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles