Marju Himma-Kadakas: milleks meile «ühikuid tootev» veebiajakirjandus? (1)

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik. Foto on illustreeriv.
Ajakirjanik. Foto on illustreeriv. Foto: Urbanlook.

Eesti veebiajakirjandus on oma kvaliteedilt ebaühtlane ja peaaegu samal tasemel muu meedia infomüraga. Samas pakub just veeb tehnoloogilise platvormina ajakirjanikule võimaluse kasutada võimalikult paljusid oskusi. Kuidas eesti veebiajakirjandus oma rolliga ühiskonnas hakkama saab, kirjutab hiljuti samal teemal doktoritöö kaitsnud Tartu Ülikooli nooremteadur Marju Himma-Kadakas.

  • Eesti veebiajakirjanduses võib töötada asjatundlikke ajakirjanikke, kel on head ajakirjanduslikud, teemavaldkondlikud ja tehnilised oskused. Kuid neid oskusi rakendatakse igapäevatöös tagasihoidlikult.
  • Ootuse taga «toota» ja avaldada iga viie minuti tagant «ühik», et sellega «hoida linti», on ühiselt kujundatud hoiakud ja väärtused, kuid samuti arusaamad ja mõtteviisid.
  • Eesti veebitoimetuste töötavasid on mõjutanud ka kontekstuaalsed ressursid ehk kiht, kus näeme tehnoloogilise arengu, üldise majanduskeskkonna, aga ka sotsiaalvõrgustike ja valeuudiste tuleku mõju.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles