Marika Tuus-Laul enam Keskerakonna juhatusse ei kandideeri

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pikaaegne Keskerakonna juhatuse liige Marika Tuus-Laul enam partei juhatusse ei kandideeri, küll aga kandideerib ta riigikogu valimistel.

«Esiteks ma olen 16 aastat juhatuses olnud. Aga mulle ei meeldi enam see, et inimesed ei saa vabalt valida, vaid piirkonnad lepivad juba mitu kuud varem kokku ja sisuliselt on see paika määramine,» rääkis Tuus-Laul ERRile

Küll aga kandideerib Tuus-Laul riigikogu valimistel, tehes seda Jõgeva- ja Tartumaal. «Kuna siin meie erakonna esimees on korduvalt minuga rääkinud sel teemal ja ta tahaks, et ma oleks, siis ma kandideerin ilmselt, jah,» lausus Tuus-Laul.

Pärast seda, kui riigikogu liige Peeter Ernits teatas Keskerakonnast lahkumisest ning EKREga liitumisest, spekuleeriti ka Tuus-Lauli nimega. «See minu nimega spekuleerimine oli ajakirjanduse poolt täiesti pahatahtlik tegu. Eriti veel nüüd, enne valimisi. Ma pole kunagi kuulunud ühtegi teise parteisse, olen kogu aeg olnud Keskerakonnas. Ma pole olnud isegi oktoobrilaps ega pioneer,» ütles Tuus-Laul Tartu Postimehele

Sel laupäeval koguneb Pärnu spordihallis Keskerakonna kongress. Kavas on erakonna esimehe ja juhatuse valimised ja erakonna uue programmi vastu võtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles