Scarlett Johansson võitleb Hollywoodis palgalõhe vastu

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KYLE GRILLOT / REUTERS / Scanpix

Naiste ja meeste palgalõhe on tuntav probleem ka Hollywoodi staaride seas. Näitlejanna Scarlett Johansson on asunud naiste õiguste eest võitlusesse.

Scarlett Johansson on küll kõige kõrgema palgaga Hollywoodi näitlejanna, kuid võrreldes meesnäitlejatega teenib ta siiski kordades vähem. Sel aastal teenis Scarlett 40,5 miljonit dollarit, mis oli oluliselt vähem kui kõige paremini teenivate meesnäitlejate tabelis seitsmendal kohal oleva Tom Cruise sissetulek, kirjutab W Magazine. 

Väidetavalt teenib Johansson ühe Marveli filmi pealt 15 miljonit dollarit, mis on sama palganumber nagu tema meeskolleegidel superkangelasi mängides. Sellegipoolest on näitlejanna selgeks teinud, et kuigi tema teenistus on ta viinud kõige kõrgema palganumbriga näitlejannade esikohale, ei tähenda see, et ta pole selle nimel võidelnud. «Ma olen pidanud võitlema kõige eest, mis mul on. See on väga kiiresti muutuv ja poliitiline tööstus,» sõnas näitlejanna.

Scarlett rääkis Hollywoodi palgalõhe kohta avameelselt, et tahtis oma teekonda publikuga jagada. «Mõned inimesed on mulle öelnud, et peaksin rääkima avalikult oma võitlusest, et juhtida tähelepanu suuremale probleemile,» ütles ta.

«Võib-olla on see minu eeldus, aga usun, et naised kõigil positsioonidel võitlevad võrdsuse eest. See on alatine lahing ja võitlus ning usun, et on väga oluline kuulda erinevatel positsioonidel töötavate inimeste häält, nende lugu. Miks mitte? Miks mul ei või olla häält? Miks ma ei või kasutada oma poodiumit? Mis mõtet on selle omamisel, kui seda kasutada ei saa? Kui sa ei taha end sellega siduda, palun väga, sellest räägitakse niikuinii. Aga kui sul on midagi öelda, ütle seda,» julgustas Johansson naisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles