Konstantin Vassiljev: mul pole meestele ühtegi etteheidet (1)

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev.
Konstantin Vassiljev. Foto: Tairo Lutter

Mängus Soomega Eesti jalgpallikoondise kapteniks olnud poolkaitsja Konstantin Vassiljev sõnas pärast 0:1 kaotust, et tal pole kaasmängijatele ühtegi etteheidet.

«Mängu jooksul olid võimalused nii neil kui ka meil ja lõpus tundus, et jääb viiki. Siis lasime endale värava lüüa, aga ikkagi suutsime veel ühe võimaluse tekitada, mida aga ei õnnestunud realiseerida. Üritame-üritame, aga midagi jääb puudu,» võttis Vassiljev mängu kokku.

«Kui enda esituse kohta võin midagi öelda, siis teistele meestele midagi ette heita pole. Täna oli mäng, kus üks meeskond oli natuke õnnelikum. Jah, Soome mängis rohkem palliga ja proovis luua olukordi, aga väga palju neid ei tekkinud. Arvan, et kõik meie mehed andsid endast maksimumi, aga reaalsuses on meie alagrupivastaste tase selline, et heal päeval võime punkte saada, aga kui kõik hästi ei lähe, võime nulliga lõpetada. See ei tähenda, et me ei peaks üritamist jätkama,» sõnas Vassiljev.

Neljamehelisele kaitseliinile üleminek pärast poolteist aastat viiemehelise pruukimist oli Vassiljevi hinnangul õnnestunud. «Raske öelda, kas neljane kaitseliin oli mugavam, aga suures plaanis taktikaline lahendus õnnestus. Taktikaga oli kõik korras, aga vastane realiseeris kahjuks oma võimaluse ära.»

Esmaspäeval kohtub Eesti meeskond kodus Ungariga ja Vassiljev rõhutas, et püssi ei tohi põõsasse visata. «Kindlasti olid tahe ja motiveeritus täna väga kõrgel tasemel. Meeskonna võitlusvaim oli elus lõpusekundini. Kui jätkame niimoodi, siis on vaja veel parandada tehnilist taset olukordade lahendamisel. Aga kõik see ei tähenda, et esmaspäeval tuleb kergem mäng.»

Keskkaitsja Nikita Baranov: «Esimesel poolajal oli Soomel küll üks post, aga muidu oli kõik kontrolli all. Teisel poolajal mängisid nad rohkem palliga ja meie pidime jooksma, viimased pool tundi olid väga rasked. Väsisime ära ja langesime nii alla, et Soome keskkaitsjad said palliga kõrgele tõusta ning neil oli palju variante, kuhu mängida. Soome domineeris ja ootas võimalust, kuidas meie kaitse murda. Lõpuks läks üks sööt läbi.

Ei mäleta täpset olukorda. Mäletan seda, mis toimus minu ees ja siis tuli sööt minu ja Taijo vahele. Teemu Pukki klass, kuidas ta täpselt õigesse kohta avanes, mängis oma rolli. Üks kord magasime maha ja ta karistas kohe ära.

Teadsime, et Soome tugevus on mängida palli vastase kaitseliini taha, kuhu Pukkile meeldib avaneda. Seetõttu langesime kaitses teadlikult allapoole, et võtta temalt ruum ära ja olukord kontrollida. Tundub, et toimis, aga mäng kestab 90 pluss lisaminutid ja lõpuks tuli see värav. Kindlasti oli võimalik tegutseda paremini.»

Ründaja Rauno Sappinen: «Ei saa enda esitusega rahule jääda. Kaotasin liiga palju duelle ja palliga ei suutnud piisavalt teravust tekitada. Soome keskkaitsjad olid füüsiliselt väga tugevad. Polnud minu parim päev, aga au neile, et nad duellides tugevad ja oskavad neisse hästi minna. Mul on sealt palju õppida.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles