Lapsed ja noored saavad muuseumidest festivali ajal koguda templeid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ave Viirma selgitab ülesannet Indrek Kaarmäele, kellel on muuseumisse kaasa võetud Jakob ja Johann.
Ave Viirma selgitab ülesannet Indrek Kaarmäele, kellel on muuseumisse kaasa võetud Jakob ja Johann. Foto: Sille Annuk

Tartu mänguasjamuuseumi täna külastanud Jakob ja Johann ning nende isa Indrek Kaarmäe said enne väljapaneku vitriinide vahele minekut kätte ülesanded ja väikese trükise, kuhu löödi ka tempel. Nõnda osalevad nad täna alanud laste ja noorte üleriigilisel muuseumide festivalil «Avatud mänguväljad».

Mänguasjamuuseumi giid-pedagoog Ave Viirma tõi näiteks ühe ülesande kuni kolmeaastaste töölehelt: lapsevanem peab leidma skeemi järgi üles õige ruumi ja laps peab otsima pildi järgi üles asja.

Festivalil osaleb Tallinna, Tartu ja Tartumaa, Pärnu, Viljandi, Haapsalu, Kohtla-Nõmme, Paldiski ja Põlvamaa ühtekokku 38 muuseumi ja raamatukogu. Nende töötajad tutvustavad lastele ja noortele oma kogude olulisemaid esemeid, ideid ja väärtusi, mis on seotud Eesti riigi ajalooga.

28. oktoobrini toimuva festivali raamesse on kavandatud ka töötoad, pere- ja teemapäevad, orienteerumine linnas nutiseadmete abil ning otsimismängude ja mõistatuste lahendamine.

Mänguasjamuuseumi tempel on trükisesse mänguväljale löödud.
Mänguasjamuuseumi tempel on trükisesse mänguväljale löödud. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles