Trump lubas Saudi Araabiat ajakirjaniku kadumise eest karistada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump kampaaniaüritusel.
Donald Trump kampaaniaüritusel. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix

Saudiaraablasest ajakirjaniku Jamal Khashoggi kadumise taga võib olla Saudi Araabia ning kui see tõesti nii on, siis Washington karistab seda karmilt, ütles USA president Donald Trump.

Khashoggi läks kaduma üle nädala eest pärast sisenemist Istanbulis asuvasse Saudi Araabia konsulaati. Kahtlustatakse, et Saudi ametnikud tapsid ja tükeldasid ta. Olukord pingestab suhteid Saudi Araabia tähtsaima liitlase USA-ga, mille senaatorid nõuavad Valgelt Majalt jõulist reaktsiooni.

«Praegu eitavad nad (Saudi Araabia liidrid) seda ja teevad seda jõuliselt. Kas nemad võisid seda teha? Jah,» ütles Trump homme eetrisse jõudvas telekanali CBS saates «60 minutit».

«Kaalul on palju ja võib-olla eriti põhjusel, et see mees oli reporter. Teid võib üllatada, et seda ütlen,» lisas ta. Trump on nimetanud USA meediat rahva vaenlaseks.

«Kavatseme asja välja selgitada ning karistus saab olema karm,» rõhutas ta.

Trump ei täpsustanud, mis karistust ta silmas peab, kuid rõhutas, et sõjatehnika müüki Saudi Araabiale ta katkestada ei taha. «Karistamiseks on teisigi viise,» ütles ta.

Intervjuu tehti neljapäeval, CBS avaldas täna osa intervjuu protokollist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles