Galerii: King of Kingsi peamatši võitis lisaraundi järel Moisar

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul Tondiraba jäähallis peetud King of Kingsi 60. Grand Prix pakkus publikule nauditavaid vaatemänge. Näha sai nii lisaraundi, nokaute kui ka tõeliselt tasavägiseid heitlusi.

Publiku soojendamiseks toimus enne ametliku King of Kingsi 60. Grand Prix avamist lahing eestlase Marko Šultsi ja lätlase Tonis Kravtšenko vahel. Kolmeraundiline võitlus lõppes kohtunike otsusega lätlase kasuks.

Esimeses ametlikus matšis läksid vastamisi Andres Oitsar Eestist ja Artjem Ivanouski Valgevenest. Oitsar alustas agressiivsemalt ja mitmel korral oli õhus nokaudi lõhna. Valgevenelane pidas matši lõpuni vastu, kuid kohtunike ühehäälse otsusena tuli võitjaks Oitsar.

Võitluspaar number kaks oli Gabija Morkunaite Leedust ja Astrid Johanna Grents Eestist. Võitlus kaalukategoorias kuni 57 kilogrammi peeti King of Kingsi reeglite järgi. Mõlemad tüdrukud alustasid agressiivselt, kuid esimeses raundis sai eestlanna oma tabavate löökidega paremuse maksma panna ja võitlus käis Grentsi juhtimisel. Teiseks raundiks oli leedulanna avapingest üle saanud ja matš tasavägisem. Kolmas raund oli tasavägine, kuid näha oli kodupublikut nautiva Grentsi suuremat enesekindlust. Kohtunike otsusega saavutas võidu Grents.

Võitluspaar number kolm oli Ruslan Mamuto Valgevenest ja Ott Remmer Eestist. Võitlus kaalukategoorias kuni 71 kilogrammi peeti King of Kingsi reeglite järgi. Esimene raund oli üsna tasavägine ja vaatemänguline. Teine raund algas valgevenelase jõuliste rünnakutega, aga sellest hoolimata suutis Remmer vastase pikali lüüa. Kiirelt taastunud Mamuto asus taas agressiivsemalt peale ja suutis eestlasele mitmel korral päris valusalt pihta saada. Kolmanda raundi lõpus näitas Remmer oma taset, mängis vastase mitmel korral üle ja sai teha üsna tugevaid lööke kaitsmata näkku. Kohtunikud ei suutnud võitjas selgusele jõuda ja toimus lisaraund. Kohtunike otsusel võitis tulemusega 2:1 Mamuto Valgevenest.

Võitluspaar number neli oli Greta Giedraityte Leedust ja Andra Aho Eestist. Võitlus kaalukategoorias kuni 57 kilogrammi peeti taipoksi reeglite järgi. Matš algas tasavägiselt ja ilma suuremate vahejuhtumiteta. Ahost seitse sentimeetrit lühem vastane distantsilt võidelda ei soovinud ja nii olid võitlejad väga tihti teineteise haardes. Kohtunike üksmeelse otsusega võitis Aho.

Võitluspaar number viis oli Ibragim Ibragimov Venemaalt ja Vakhtang Tchumburidze Georgiast esindamas Eestit. Võitlus kaalukategoorias kuni 77 kilogrammi peeti MMA reeglite järgi. Kägistusvõttega sundis esimeses raundis vastase alistuma venelane Ibragimov.

Võitluspaar number kuus oli Jevgeni Matsiutšonak Valgevenest ja Zaur Džavadov Lätist. Võitlus kaalukategoorias kuni 77 kilogrammi peeti King of Kingsi reeglite järgi. Noor valgevenelane pakkus küll visa vastupanu, aga teises raundis lõi valitsev maailmameister Džavadov vastase nokauti.

Õhtu teine osa algas nelja mehe turniiriga kaalukategoorias kuni 77 kilogrammi. Võitluspaar number seitse ja nelja mehe turniiri esimene vastasseis: Andreas Iversen Norrast ja Erkan Varol Türgist. Türklasel oli raskusi endast 18 sentimeetrit pikema Iverseni tabamisega, kuid paar efektset sööstrünnakut olid Varolil tabavad. Iversen suutis läbi kolme raundi piisavalt distantsi hoida ja sobivatel hetkedel karistada. Kohtunike üksmeelse otsusega võitis Iversen ja liikus võiduga edasi nelja mehe turniiri finaali.

Võitluspaar number kaheksa ja nelja mehe turniiri teine vastasseis oli Constantino Nanga Rootsist ja Hendrik Themas Eestist. Rootslase stiil oli kõvasti liikuvam ja agressiivsem, kuid ka Themas pakkus ilusaid lööke. Themasele omaselt oli võitleja teises raundis korralikult verine ja tohtril tuli tema kulmuhaava ravida. Kohtunike üksmeelse otsusega võitis Nanga, pääsedes nelja mehe turniiri finaali.

Võitluspaar number üheksa oli Valdas Pocevicius Leedust ja Andrei Manzolo Eestist. Võitlus kaalukategoorias kuni 85 kilogrammi peeti MMA reeglite järgi. Taas kestis MMA matš vaid ühe raundi. Manzolo võitis käelukuga leeduka.

Võitluspaar number kümme oli Simon Santana Norrast ja Markko Moisar Eestist. Superfight kaalukategoorias kuni 65 kilogrammi King of Kingsi reeglitega. Rahulikult alustanud Santana oli esimese raundi lõpus hoopis teisest puust ja lõi mõned sekundid enne lõppu Moisaril jalad alt. Kodupubliku marulise toetuse najal andis Markko teises raundis korraliku löökidesaju, kuid esimeses raundis saadud jalavigastus ei lubanud Eesti võitlejal enam edasi võidelda.

Nelja mehe turniiri finaalis võitlesid Iversen Norrast ja Nanga Rootsist. Tõeliselt tuline heitlus, mis pakkus ilusaid hetki mõlema võitleja poolt. Teises raundis pani oma paremuse maksma Nanga, kes viimasel minutil tegi lahingule lõpu

Õhtu viimane lahing: Adel Ekvall Halila Rootsist ja Mirkko Moisar Eestist. Superfight kaalukategoorias kuni 71 kilogrammi King of Kingsi reeglitega. Peamatšile kohaselt oli tegemist väga tasavägise ja löökiderohke matšiga. Kohtunikud ei suutnud võitjas otsust teha ja matš läks lisaraundile. Pärast lisaraundi võitis kohtunike otsusega matši Moisar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles