Keskerakond heidab kriminaalkorras karistatu edaspidi automaatselt välja (11)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laasi ja Priit Toobal.
Lauri Laasi ja Priit Toobal. Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakonna kongress võttis eile vastu põhikirja muutmise otsuse, mille kohaselt tähendab erakonna liikme kriminaalasjas jõustunud süüdimõistev kohtuotsus erakonnast väljaarvamist.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb sõnas, et Keskerakonnale on avalikkuse poolt seatud paljuski kõrgemad ootused kui teistele erakondadele ning Keskerakond annab oma parima, et neid ootusi täita.

«Praeguse ja loodetavasti tulevase peaministrierakonnana teeme otsuseid, mis annavad selgelt märku, millist Keskerakonda tänane juhtkond näha soovib ja millist mitte,» selgitas Korb, et kõige olulisem on erakonna jaoks inimeste usaldus. 

Ta sõnas, et kongressil vastu võetud põhikirja muudatus ütleb täna sisuliselt seda, et kriminaalkaristuse jõustudes arvatakse inimene erakonnast automaatselt välja. «Nii, nagu hetkel teistelgi erakondadel, ütles ka meie varasem põhikiri, et erakonnal on kaalutusõigus, kas liige erakonda jätta või mitte. Täna tähendab jõustunud kriminaalkaristus tähendab erakonnast lahkumist,» rääkis peasekretär.

Põhikirjale lisati ka punkt, mille kohaselt tuleb erakonna liikmel juhinduda oma tegevuses sel suvel vastu võetud Keskerakonna eetikakoodeksist. «Ka Keskerakonna eetikakoodeks on Eesti poliitilisel maastikul ainulaadne, kuid loodame jätkuvalt, et teisedki erakonnad poliitilise kultuuri parandamise esimeseks sammuks sellise dokumendini ühel hetkel jõuavad,» rõhutas Korb.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles