RIA kübertalgul osalevad kümned asutused üle Eesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi Infosüsteemi Amet
Riigi Infosüsteemi Amet Foto: Eero Vabamägi

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) esmaspäevasel kübertalgupäeval, koolitavad infoturbeeksperdid kümnete asutuste töötajaid ning koolilapsi üle Eesti.

Päeva jooksul külastavad RIA töötajad, IT-ettevõtete eksperdid ning teised valdkonnaga seotud spetsialistid perearstikeskusi, koole, ajalehetoimetusi ja riigiasutusi, sealhulgas riigikogu.

«Soovime levitada võimalikult palju teadmisi selle kohta, kuidas IT- ja nutiseadmeid turvaliselt kasutada ning kaitsta ennast küberkurjategijate- ja kiusajate eest. Paraku kasvab intsidentide arv pidevalt, inimesed ei taju alati kübermaailma ohtusid, mistõttu on väga oluline tõsta iga kasutaja teadlikkust. Mul on hea meel, et meie talgupäeva üleskutsega on liitunud kümned kolleegid partnerasutustest, kes annavad koolitajatena olulise panuse küberturvalisuse tõstmisse,» ütles RIA küberturvalisuse teenistuse juht ning talgupäeva korraldaja Uku Särekanno.

Oktoobris tähistatakse küberturvalisuse kuud, mille jooksul korraldavad sajad asutused ning valdkonnaga seotud liidud kogu Euroopas erinevaid üritusi ja kampaaniaid, et rõhutada turvalise ja teadliku käitumise olulisust kübermaailmas.

RIA korraldab talgupäeva esimest korda ning see on asutuse panus selle kuu üritustesse. Koolitused toimuvad Harjumaal, Tartu- ja Põlvamaal, Lääne-Virumaal, Raplamaal ja Viljandis.

Septembris registreeris RIA intsidentide lahendamise osakond (CERT-EE) 354 juhtumit, mis on 70 võrra enam kui augustis. Aasta jooksul on üksus registreerinud üle 8700 juhtumi ning kõige suurema osa intsidentidest moodustab pahavara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles