Galerii: sõjaväepolitseinikud harjutasid patrullimist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ja homme toimub Tallinnas Nõmmel Põhja kaitseringkonna vahipataljoni sõjaväepolitsei kompanii kontrollharjutus «Karujälg 3».

Põhja KRK vahipataljoni staabiohvitser kapten Alar Karileet ütles Postimehele, et harjutused on läinud plaanipäraselt ja ülesanded, mis olid püstitatud, sooritati.

Publikut pole õppuste käigus üldiselt tekkinud.

«Nagu lubasime, siis hindamisharjutused toimuvad sellistes kohtades, kus nad inimesi ei sega - kes mööda kõnnivad, need on vaadanud, kuid pärima, et mis toimub, pole minu teada tuldud. Teavitustöö on vist piisav olnud,» sõnas Karileet.

Kontrollharjutuse raames liiguvad Nõmmel jalgsi- ja motoriseeritud patrullid. Patrull liigub sõjaväepolitseiniku varustuses ja ajateenijad kannavad vööd kumminuia, tühja salvega püstoli ja käeraudadega. Laskemoona ja imitatsioonimoona kontrollharjutuse käigus ei kasutata.

Õppuse käigus mängitakse ajateenijatele ette erinevaid olukorda - näiteks joobes kaitseväelased, liiklusõnnetus, avalikus kohas rahu rikkumine, vägivallatsemine -, kuid seda tehakse varjatult, et mitte häirida kohalikke elanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles