Dopingukontrollid ajasid Usain Bolti närvi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: PETER PARKS / AFP

Kaheksakordne olümpiavõitja Usain Bolt võib küll Central Coast Marinersiga treenida, kuid ametlikult pole ta veel jalgpallurgi. Siiski ajavad dopingukütid teda juba taga ning maailma kiireima mehe ajas see maruvihaseks.

Bolt postitas oma Instagrami kontole video, kus näitas endale saadetud dopingutestikorraldust. Test oli tellitud Austraalia jalgpalliliidu poolt. 

«Kuidas ma lähen niimoodi dopinguproovi andma? Ma pole veel professionaalne jalgpallurgi! Tõsiselt. Küsisin seepeale: «Kui ma pole isegi veel klubiga lepingut sõlminud, siis miks pean ma dopinguproovi andma?» Mulle vastati, et ma olen tippsportlane ning mind peab testima! Okei siis...»

Kuvatõmmis Usain Boltile antud korraldusest
Kuvatõmmis Usain Boltile antud korraldusest Foto: Instagram / Usain Bolt

Kuigi Bolt võib sõrgu vastu ajada, on Austraalia antidopingukomisjonil ASADA-l tõesti õigus. Bolt on jätkuvalt tippsportlane ning testimisest ei pääse.

Austraalia kõrgliigaklubis Central Coast Mariners testiperioodil viibiv jamaikalane säras 4:0 võidumängus madalamas liigas palliva Macarthur South West Unitedi üle kahe väravaga. Kas kaheksakordne olümpiavõitja teenib klubis profilepingu, selgub hiljemalt jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles