Video: vaata Simple Sessioni unikaalse võistluspargi disaini

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Session 2018 BMX finaal.
Simple Session 2018 BMX finaal. Foto: Sander Ilvest

Täna piletid müüki paisanud maailmakuulus BMX- ja rulavõistlus Simple Session avalikustas tulevaste võistluste ajaks rajatava massiivse ning unikaalse võistluspargi disaini. Maailma tipptegijad ühe katuse alla toov Eesti oma ekstreemiolümpia leiab aset 2. ja 3. veebruaril 2019 Saku Suurhallis.

Ekstreemspordimaailma talvisest suursündmusest võtavad sel korral osa ligikaudu 150 oma ala tippu 35 riigist, tehes sellest planeedi kõige rahvusvahelisema ekstreemspordisündmuse.

Kohal on kümneid X-Mängude kuldmedaliste, maineka Dew Touri võitjaid, maailmameistreid ning eelmiste aastate Simple Sessionite võitjaid. Tegu saab olema korraliku soojendusega ka tulevasteks Tokyo 2020 olümpiamängudeks, mille programmi BMX ja rulasport esimest korda kuuluvad.

Saku Suurhalli kerkib võistluste ajaks unikaalne ja hiigelsuur võistluspark, mis ühendab mõlema võistlusala väga erinevad ning keerukad nüansid geniaalselt üheks vingeks vaatemänguplatsiks. Väljaku disaini autoriks on X-Mängude ja teiste maailma tippvõistluste number üks pargidisainer Nate Wessel, kes disainib Simple Sessionile võistlusväljakuid juba 13 aastat. 

Võistlused lööb lahti laupäev, 2. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 3. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. 

Enne finaale näeb pühapäeva hommikul Simple Sessioni väljakul ka Eesti pealekasvava põlvkonna meelisala ehk tõukerataste demonstratsioonsõite – oma parimaid oskusi tulevad Tallinna demonstreerima ülimenuka tänavaspordiala absoluutsed parimad.

Publikut ootavad kohapeal lisaks kaasaelamisnaudingule ees veel terve hulk põnevaid ajaviitetegevusi, milles kaasa lüüa. Lisaks saadab Simple Sessionit taaskord neli päeva vältav peonädalavahetus. Päev pärast võistlusi, 4. veebruaril on Simple Sessioni võistluspark avatud ka kõikidele kohalikele harrastajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles