Raimond Kaljulaid: ma ei mõista enam Isamaa olemasolu põhjuseid (1)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna juhatuse liige ja Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid
Keskerakonna juhatuse liige ja Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Keskerakonna juhatuse liikme ja Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi sõnul ei mõsta ta enam erakonna Isamaa olemasolu põhjuseid, kuna selle partei ideoloogia on liiga sarnane Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale ja Reformierakonnale.

«Isamaa on erakond, mille olemasolu põhjustest mina enam aru ei saa ja ei mõista. Ma näen, et nad püüavad sellest rahvuskonservatiivsest redelist kinni hoida, aga sellel redelil on kaks pulka, millest ühel on Reformierakond ja teisel EKRE, aga kolmandat pulka ei ole. Sellest ka kõik Isamaa raskused,» rääkis Kaljulaid saates «Otse Postimehest».

Kaljulaidi sõnul võiks Isamaal olla Eesti poliitikas koht, kui see erakond esindaks teistmoodi rahvuslust. «Neil oleks oma koht, kui nad esindaksid läänemeelset, avatud ja tänapäevast rahvuslust. Nad püüavad samamoodi nagu EKRE või vähemal määral Reformierakond ankurdada meid Ida-Euroopa külge,» märkis Kaljulaid. «Kui te jälgite Helir-Valdor Seederi (Isamaa esimees - toim) valimiste eelseid meediaesinemisi, siis on need samad, mida räägivad Helmed (EKRE esimees Mart Helme ja parlamendifraktsiooni esimees Martin Helme – toim), Helmed lihtsalt räägivad seda jõulisemalt. Tema räägib seda moka otsast ja häbenedes, aga põhimõtteliselt sedasama,» ütles Kaljulaid.

Isamaa on sotsiaaldemokraatide kõrval üks kolmest Keskerakonna juhitava valitsuse erakonnast.

Viimaste arvamusküsitluste järgi on Isamaa toetus valimiskünniseks vajaliku viie protsendi lähedal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles