Kuidas korraldada oma töötajale hea ärireis

ERGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERGO Kindlustus

Vahest oled Sinagi näinud lennukis ülikonnas härrat, kes on silmnähtavalt häiritud, sest triiksärk kortsub, kui ta end lennukiistmel mugavamalt sättida püüab. Isegi pikamaalendudele eksib vahel ärimees, kes poole lennu pealt saab aru, et suurem tõenäosus on ellu jääda keset ookeani kummipaadis, kui ülikonnaga kümnetunnisel lennul. Mõistagi ei ole vahel inimestel valikut, sest kui Sind ootab kohe maandudes ees rida kohtumisi, siis peab välja nägema nagu oma pulmapäeval. Et ärireis oleks rohkem õnnistus kui õnnetus, mõtle enne töötaja komandeeringusse saatmist läbi järgnevad sammud.

Anna oma töötajale aega uue keskkonnaga kohaneda

Kui Su töötaja lähetuse sihtkoht on kaugemal kui Riia, siis miks mitte saata ta kohale juba eelneval õhtul. Selle asemel, et otse lennuki pealt koosolekuruumi astuda, jõuab ta keskkonna ja ajavahega harjuda. Teisalt annab see võimaluse ennast kokkulepitud kohtumisteks ette valmistada. Mida kaugema ja võõrama riigiga on tegemist, seda olulisem on jätta töötajale aega sellega tutvumiseks. Selleks ei ole vaja nädalast linnaekskursiooni, vaid kasvõi üht vaba õhtut, et end eesootavaks valmis seada.

Tööreisid on oma olemuselt erinevad, mistõttu piisab vahel omalt poolt vaid lennupiletite ja hotelli broneerimisest ning ülejäänu eest kantakse hoolt kohapeal.  Kui Su töötajat aga keegi kohalik ees ei oota, siis võiksid talle ette valmistada väikese ülevaate sellest, mida ta oma vaba ajaga võiks peale hakata või kus saab vähemalt ausa kõhutäie. Kui annad töötajale eelnevalt teada, kuidas lennujaamast hotelli või kontorisse saab, säästab see töötaja aega ja vähendab ohtu, et ta ära eksiks või kohtumisele hiljaks jääks.

Terviserike ei küsi ametinimetust

Kui elu oleks nagu filmis, siis tähendaksid kõik komandeeringud äriklassis lendamist ja viie tärni hotellis ööbimist, mille kõrvalt arutatakse tööasju uhkes restoranis kaaviari nautides. Tegelikkuses ei pruugi ärireisiga isegi lennusõitu kaasneda. Näiteks veokijuhid, kes sõidavad Eestist Poola, on omamoodi ärireisil. Nad istuvad koosolekute asemel lihtsalt autoroolis.

Ei ole vahet, kas Sa saadad oma töötajad Leetu allkirja andma, Indiasse mobiilirakendust tutvustama või Itaaliasse investoreid veenma, võõras keskkond kutsub tihti varjatud tervisehädad esile. Mõtle selle kuumalaine peale, mis meid sel suvel on tabanud. Nüüd kujuta sellele juurde veel kümme kraadi ja teleporteeru suurlinna, kus on vähem õhku kui kosmoses ja ürita tööd teha.

Tööreisil ööbimist valides tuleks lisaks eelarvele arvestada ka töötaja heaoluga. Et ta saaks võimalikult palju unetunde, otsi hotell, mis ei asu linna teises otsas. Kui Su töötaja on pidanud magama kaks nädalat veoautos, siis premeeri teda kohale jõudes suure voodi ja tasuta hommikusöögiga. Need pisikesed detailid võivad ära hoida võimaliku terviseprobleemi või üleväsimuse. Iga töötaja võiks ja peaks tagasi koju jõudma sama hea tervisega kui lahkudes.

Iga ohtu ei saa ka planeerides ennetada

Iga ettevõte vastutab oma töötajate ning nende heaolu eest nii kodumaal kui võõrsil. Sellepärast on ärireisikindlustus sama oluline kui kõik eelolev soovitatu. Vahel ei saa Sina tööandjana sinna midagi parata, kui Su töötaja saab lähetusel olles mõne keerulise nimega viiruse või juhtub temaga õnnetus. Samuti ei ole Sinu võimuses kontrollida lennugraafikuid või garanteerida, et pagas jõuab õigesse sihtkohta.

Reisikindlustus annab Sulle ja Su töötajale kindluse, et isegi võõras keskkonnas hilistel õhtutundidel on alati olemas keegi, kelle poole pöörduda. ERGO ärireisikindlustus garanteerib 24/7 reisiabi võimalike reisitõrgete või terviseprobleemide korral. Töötaja on iga ettevõtte suurim vara, hooli temast ja tee talle ka ärireisikindlustus.

Tutvu tingimustega ning vajadusel pea nõu ERGO spetsialistiga.

Copy
Tagasi üles