Kontaveit raskest võidust: haigus segas juba Hiinas, tavapärast värskust pole

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Pekingis.
Anett Kontaveit Pekingis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Anett Kontaveit sai Moskva tenniseturniiri avaringis pika ja raske mängu järel 2:6, 6:3, 7:5 jagu 17-aastasest venelannast Anastassia Potapovast ning tunnistas, et tunneb pika hooaja ja kerge haigusevimma tõttu väsimust.

«Mängisin olulisi punkte hästi ja enesekindlalt, kuid värskus pole päris see mis muidu,» lausus Kontaveit pärast mängu Eesti ajakirjanikele antud telefoniintervjuus. Eestlanna tunnistas, et tegelikult mängis ta juba Hiinas pooltõbisena ja pooleteiseks nädalas koju põikamine aitas vaid pisut taastuda. «Juba Wuhani turniiri poolfinaalis võtsin antibiootikume ja pärast Pekingist koju tulekut jäin haigeks,» selgitas Kontaveit.

Seetõttu on ta viimasel ajal saanud üsna vähe harjutada. «Vahepeal tundsin end paremini, eile-täna oli jälle natuke väsinum tunne. Kurk oli ka imelik. Aga mängida sain ja eks hooaja lõpp on kõigile raske,» tõdes Kontaveit. Sarnaselt Pekingi turniirile mängis ta ka täna teibitud reielihasega, kuid kinnitas, et tegu oli pelgalt ettevaatusabinõuga ning jalg vähimalgi määral tunda ei andnud ja liikumist ei seganud.

Siiski ei saanud Kontaveit end Potapova vastu kuidagi käima ning pääses avasetis 2:0 ette enda sõnul vaid tänu vastase vigadele. Seejärel kaotas ta koguni seitse geimi järjest, kuid suutis teises setis oma servi parandada, lüües seda 75-protsendilise täpsusega, ja selle toel setivõidu võtta. Väärib seejuures märkimist, et avasetis võitis Kontaveit äralöökidest vaid kolm punkti, mida on tema kohta erakordselt vähe.

«Teises setis sain mängu käima ja paremaks. Otsustavas setis jäin kohe murdega taha, kuid lõpuks võitlesin geimi tagasi,» sõnas Kontaveit. Olulisel hetkel kasutas ta võimalust kutsuda nõu andma treener Nigel Sears, kellel oli üks sõnum: võta end kokku, sa oled vastasest parem, võida teda. «Ta oskab õigel hetkel õigeid asju öelda, olen temaga ja meie koostööga tõesti väga rahul,» kiitis ja tänas Kontaveit juhendajat.

Vaid 17-aastane venelanna Potapova on küll maailma edetabelis 94. kohal, kuid see ei näita tabelis jätkuvalt 21. real asuva Kontaveidi sõnul suurt midagi. Venelanna näol on tema hinnangul tegu mängijaga, kelle tegelik tase on märksa kõrgemal. «Ta on veel väga noor, mängib ka noorteturniire. Pidin võitmiseks teises ja kolmandas setis ikka väga palju vaeva nägema,» tunnustas ta Potapovat.

Kremli karikaturniiril peab Kontaveit järgmise kohtumise alles ülehomme, sest homme selgitavad prantslanna Kristina Mladenovic ja venelanna Anna Kalinskaja, kes pääseb temaga teises ringis mängima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles