Jõgevamaal liiguvad ringi kelmid, kes petavad raha välja

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikvele läinud suveniirraha.
Liikvele läinud suveniirraha. Foto: Jürgen Puistaja

Jõgeva politsei hoiatab Facebookis kahe täiskasvanu eest, kes petavad Jõgevamaal  võltskupüüride abil inimestelt raha välja.

10. oktoobril sõitis Põltsamaa valda Võhmanõmme külla talumaja juurde halli värvi sõiduauto, milles olnud meesterahvas ja naisterahvas palusid maja perenaiselt juua. Peale vee saamist küsiti vanaproualt, et kas viimane müüks neile ka kartulit ja muid aiasaadusi.

Talu perenaine ütles küll, et tema kasvatab ainult enda tarbeks, aga kuna mees ja naine ei jätnud palumist, soostus perenaine müüma kartulit, sibulat ja küüslauku. Mees ütles, et annab koti eest 30 eurot. Perenaine oli sellega nõus ja külaline andis perenaisele 100-eurose kupüüri ja väitis, et väiksemat raha ei ole. Perenaine andis kartuli ostjatele sularaha 70 eurot. Hiljem hakkas perenaine kahtlema, kas see raha on ikka õige, ja kontrollides selgus, et tegemist on valerahaga.

Politsei palub inimestel suhelda oma lähedastega ja selgitage, et sularaha vastu võttes tuleb veenduda, et see ei oleks valeraha. Samuti on kahtluse korral õigus tehingust loobuda.

Kui kellegi on seesuguseid juhtumeid esinenud, palub politsei sellest teavitada piirkonnapolitseinikut Ivo Saarelat tel 5235097, ivo.saarela@politsei.ee või helistada politsei lühinumbril 112.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles