Biofire süütegeeliga tule süütamine on nauditav, ohutu ja kuluefektiivne

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Biofire

Idee taolist geeli toota tekkis Biofire OÜ osanikul Urmas Habakukel ühel talvisel hommikul. Kaminapuid süüdates olid ära põletatud kõik linnalehed ja süüte­kuubikud, kuid tuli ei süttinud. Kaminas võttis tuld hoopis lapse poolt sinna visatud šokolaadipaber, mis järsku süttis, sulas puudele ja süütas need vaevata.

Seepeale tekkis mõte, et miks ei võiks olla ühtset, head, mugavat ja ohutut vahendit tule süütamiseks nii grillil, ahjus kui kaminas, sündis Biofire. Süütegeel, mis on loodust, ohutust ja tervist silmas pidav alternatiiv süütevedelikele, -kuubikutele ja teistele süütamiseks mõeldud materjalidele. Geel ei sisalda naftakeemiat ning koostisosad baseeruvad taastuvenergial.

Foto: Biofire

Geeli põlemisel ja selle tagajärjel ei teki inimtervisele ohtlikke jääke, toidule ei jää kõrvalmaitset, geel põleb lõhnatult ning sihtotstarbelisel kasutamisel on 100% ohutu. Habakukk mainibki, et grilli süütamisel ei rõhu nad mitte niivõrd süütamiskordade arvule, vaid sellele, et tegemist on puhta ja kahjutu tootega!

Ahju-kamina süütamisel on oluline, et puudub plahvatusoht, kuna geelist ei eritu lendlevaid aure, samas geel süttib lihtsalt ning koheselt, mis teeb süütamismomendi eriti mugavaks.

Ühe pooleliitrise toote hind on neli-viis eurot ja seda saab kasutada kordi kauem kui tavapäraseid alternatiive. 500 milliliitrist jätkub 25–40 süütekorraks. Ahju süütamisel piisab tule läkitamisest normaaltingimustes 10-20ml. Seega üks süütekord maksab vaid sente.

Toodet saab kasutada nii kodustes kui ka tööstuslikes tingimustes. Süütegeel on palju mugavam ja turvalisem kui süütepiiritus, mida kaitsevaldkonnas laialt kasutatakse. Biofire propageerib kaitseväes vedelkütuse asendamist geelkütusega, mis on kordi ohutum, mugavam ja päeva lõpuks ka odavam.

Geeli peamine koostisaine on bio­etanool, mis on biomassist ja jäätmete bioloogiliselt lagunevast osast toodetud etanool, mida kasutatakse biokütusena või toiduainetööstuse toorainena.

Praegu on Biofire’i süütegeel Eesti turul ainulaadne. On olemas nafta baasil toodetud süütevedelik ja paksendatud želeed, aga need sisaldavad keemiat ja nendega ei tohi ahju ega kaminasse tuld teha.

Toodet on proovinud Eesti Grilliliit, mis on andnud Biofire’ile oma märgise ja soovitab seda kasutada. Sealjuures pole Eesti Grilliliidu asjatundjad kunagi varem ühtegi geeli või süütevedelikku soovitanud.

Biofire on ka Eesti Kaitsetööstuse Liidu liige.

Foto: Biofire

Biofire toodab ka matkageele, mis on käepärases 250ml pakendis. Matkageel on sobivaks vahendiks tule süütamisel välistingimustes või toidu soojendamiseks looduses.

Biofire'i geele leiab Maximast, COOPist, Olerexist, Stockmannist, Keila TÜ-st ja paljudest teistest kauplustest. Lisainfot leiad ka kodulehelt!

Projekt: EAS Straditoetus

Copy
Tagasi üles