Prantsusmaal remonditi valitsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: French Junior Minister for the Relations with Parliament, Christophe Castaner leaves following the weekly cabinet meeting at the Elysee Palace in Paris, France, October 10, 2018.  REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo
FILE PHOTO: French Junior Minister for the Relations with Parliament, Christophe Castaner leaves following the weekly cabinet meeting at the Elysee Palace in Paris, France, October 10, 2018. REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo Foto: PHILIPPE WOJAZER / REUTERS

Prantsuse valitsuses toimus teisipäeval valitsusremont ning tähtsale siseministri kohale saab Christophe Castaner.

Ümberkorraldused valitsuses tingis endise siseministri Gerard Collombi ootamatu tagasiastumine 2. oktoobril. Seda peeti hoobiks president Emmanuel Macronile ajal, kui ta üritab tõsta oma valitsuse rekordmadalat toetust.

52-aastane Castaner on endine Sotsialistliku Partei parlamendisaadik, Macroni valimiskampaania kunagine pressiesindaja, presidendi erakonna juht ja riigisekretär parlamendisuhete vallas. Castaner on keskne figuur Macroni siseringis, kuid tal pole kuigi palju kogemust politsei- ega julgeolekuvaldkonnast.

Siseministeeriumi riigisekretäriks sai senine sisejulgeolekuagentuuri peadirektor Laurent Nuñez.

Macron vahetas välja ka põllumajandus- ja kultuuriministri, keda peeti nõrkadeks lülideks valitsuses, mis koosneb kogenud ja kogenematutest poliitikutest nii vasakult kui paremalt tiivalt.

Põllumajandusministriks sai seni seda ametit pidanud Stéphane Travert'i asemel endine sotsialist Didier Guillaume.

Kultuuriminister Françoise Nysseni vahetas välja endine paremtsentristlike vabariiklaste parlamendiliige Franck Riester.

President nimetas ametisse ka uue ministri suhetes kohalike valitsustega. Selleks sai Jacqueline Gourault, kel tuleb etendada vahendaja rolli ajal, mil eelarvekärped tekitavad kohalikes võimudes rahulolematust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles