Liisa Pakosta: naine ongi kallim? Kuidas ometi nii? (3)

Liisa Pakosta
, võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Arvo Meeks

Vananenud regulatsioonid muudavad lapsevanemate, eriti emade palkamise tööandjale kallimaks, mis võib olla üks naiste vaesuse ja palgalõhe paljudest põhjustest, kirjutab võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta.

Tänavu saab 25 aastat ÜRO otsusest tähistada 17. oktoobril vaesuse vastu võitlemise päeva. ÜRO rõhutab, et ainult pikaajalised, kestvalt süsteemsed lahendused aitavad vaesust vähendada, kuna ka vaesuse põhjused sõltuvad sageli ühiskonna korraldusest. Soolise palgalõhe debatis jäi vastuseta Postimehe ajakirjaniku kaks korda kõlanud küsimus: kui naistel on madalam palk sama töö eest, siis miks üksnes naisi tööle ei võetagi?

Vastus sellele küsimusele on oluline, kuna selles vastuses peitub nii soolise palgalõhe valem kui ka üks osa soolise palgalõhe vähendamise võtmeid. Kõigepealt valemist. Soolise palgalõhe number ei ütle otse midagi selle kohta, kas inimesed teevad sama tööd või mitte, samuti ei näita see diskrimineerimist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles