Saksa sõjavägi on kümnendiga arvanud oma ridadest välja paarsada paremäärmuslast (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Bundeswehr sõdurid marssimas.
Saksa Bundeswehr sõdurid marssimas. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Saksa sõjavägi on avalikuks tulnud raporti kohaselt tuvastanud viimase kümne aastaga 199 paremäärmuslastega seotud sõdurit ning peaaegu kõik nad on selle tõttu teenistusest vabastatud.

Kaitseministeeriumi raportist selgub, et tuvastatud juhtudest 170 pärinevad veel ajast, kui kehtis kohustuslik ajateenistus, kirjutas ajaleht Rheinische Post.

Viie inimese puhul pole teenistusest vabastamist veel ellu viidud, kuna õiguslikud või sõjaväelised protseduurid selleks on alles käimas.

Alates eelmisest aastast, kui ilmnes, et piiriülese Saksa-Prantsuse brigaadi koosseisus tegutsesid paremäärmuslikult meelestatud teenistujad, tehakse kõigile Bundeswheriga liituda soovijatele põhjalikum taustakontroll – seni on ekstremistlike vaateid välistama mõeldud kontrollimeetmeid rakendatud 16 000 puhul.

Kaitseministeeriumi kõnesiku väitel on selle tulemusel mitmel korral keelatud inimesel sõjaväega liitumine või kaitseõppeasutusse õppima pääsemine.

«Äärmuslusel pole 260 000 liikmega kaitseväes kohta – vahet pole, kas tegemist on paremäärmusluse, vasakäärmusluse või islamistliku taustaga äärmuslusega,» lisa pressiesindaja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles