Kontaveit: kindlasti polnud see elu parim mäng, aga võit on võit

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Fei Maohua / ZUMAPRESS.com

Moskva tenniseturniiril veerandfinaali jõudnud Anett Kontaveit rääkis pärast Kristina Mladenovici 6:2, 7:6 alistamist Eesti ajakirjanikele, et avaseti 5:0 edu andis talle enesekindlust.

Kas eestlanna oli mänguliselt täna endaga rohkem rahul kui avaringis?  

«Mul on lihtsalt hea meel, et ma võitsin. Midagi kohutavalt halvasti ma täna ei teinud. Kindlasti polnud see elu parim mäng, aga võit on võit. Selle üle tuleb igal juhul rõõmustada,» kinnitas 22-aastane Kontaveit.

Kontaveit on Mladenoviciga nüüdseks kohtunud neljal korral ning alati on võitjana lahingust väljunud eestlanna. Viimased kaks kohtumist on Kontaveit võitnud just tänu kiirele lõppmängule. Ta kinnitas, et teadis, mida väljakul peab tegema.

«Eks ma ise teadsin, mis mulle eelmisel korral selle võidu tagas. Aga iga mäng on kindlasti erinev ja tema võib ka vahepeal paremini ja halvemini mängida. Ma ei mõelnud, et see mulle mingisuguse kindla eelise annab, kui, siis veidi enesekindlust. Aga pigem mõtlesin sellele, millise taktika valin,» hindas Kontaveit. «Esimene sett oli ühepoolne, teine küllaltki tasavägine. Käis enda servi hoidmine, aga tie-break'i suutsin mängida edukalt.»

Kui esmaspäeval tunnistas Kontaveit, et haigusevimm annab veidi tunda, siis tänaseks oli ta veidi värskem. Ühtlasi jätkab ta mängimist teibitud reielihasega, kuid seda profülaktika mõttes. «Teip on igaks juhuks jätkuvalt peal.»

Veerandfinaalis läheb Kontaveit vastamisi kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud maailma 101. reketi, tuneeslanna Ons Jabeuriga. Jabeur alistas 6:3, 6:2 maailma kaheksanda reketi Sloane Stephensi.

«Ma ei tea, kas see üllatas mind nii väga, aga võib-olla tõesti,» rääkis Kontaveit. Korra on noored omavahel kohtunud – neli aastat tagasi ITF-turniiril, kui Kontaveit sai 7:5, 6:1 võidu.

«Ma isegi ei mäleta, millal me mängisime omavahel!» ütles ta siiralt. «Tean, et ta on andekas ja väga osav. Lööb palju stoppe ja muudab kiirust hästi palju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles