Hitleri lemmikkindralit meenutanud Saksa ametnik vallandas pahameeletormi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitleri lemmikkindral Erwin Rommel.
Adolf Hitleri lemmikkindral Erwin Rommel. Foto: AFP/SCANPIX

Saksa kaitseministeeriumi kõrge ametnik vallandas pahameeletormi säutsuga, milles ta meenutas Adolf Hitleri lemmikkindrali Erwin Rommeli surma.

«Erwin Rommel, kelle natsid sundisid enesetapule, suri täna 74 aastat tagasi,» kirjutas kantsler Angela Merkeli kunagine lähedane liitlane Peter Tauber Twitteris.

Säuts vallandas sotsiaalmeedias kommentaaritormi, milles ühed taunisid natsikindrali rehabiliteerimist, teised aga kaitsesid Tauberit ja väitsid, et Rommel ei olnud üheselt halb, sest ta võttis osa Hitleri tapmise vandenõust.

Peter Tauber.
Peter Tauber. Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Põhja-Aafrika lahingute taktikalise edu tõttu Kõrberebase nime saanud Rommeli poole pöördus 1944. aastal rühm ohvitsere plaaniga tappa Hitler.

Rommel sai aga 17. juulil brittide rünnakus tõsiselt haavata ega osalenud otseselt kolm päeva hiljem läbi viidud atentaadis.

Gestapo juurdlus tõi siiski tema osaluse päevavalgele, aga Hitler teadis, et ei saa populaarset kindralit hukata. Sestap sai Rommel käsu ise endalt elu võtta, mida ta 14. oktoobril tegigi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles