Jokerit tuleb Tallinna 3000 januse fänni ja sünkja juubelisärgiga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome klubihoki au ja uhkus, Helsingi Jokerit, peab järgmisel nädalal Tallinnas kaks KHLi kohtumist – reedel pidutsetakse 3000 fänniga Moskva Spartaki vastu, pühapäeval korraldatakse perepäev matšist Tšerepovetsi Severstaliga.

Just nõnda tänasel pressikonverentsil Jokerite esindajad Tallinn Hockey Weekendi presenteerisid. 26. oktoobri laevad Helsingist olevat juba peaaegu välja müüdud, 18.30 algavast mängust Spartakiga kujuneb klubi 51. sünnipäeva tähistamine, mis pärast lõpusireeni laieneb üle 3000 kohale tuleva fänni jaoks sujuvalt Tallinnas peetavaks peoks.

«Osade fännide jaoks läheb öö vastu laupäeva pikaks,» muheles Jokerite klubijuht Jukko Kohonen, kelle sõnul suudavad soomlased kohati Tallinnas ära tarbida lausa müütilise koguse alkoholi. Just fännide eelistusel «kodumänge» Tallinnas peetaksegi. Alternatiiv olnuks Riia, kuid see jääb Soomest juba liiga kaugele. Kui teatav kontingent poolehoidjaid oleks Läti odavamat poekraami ilmselt eelistanud, siis Jokerite jaoks on mängud Tondirabas võimalus pakkuda kõigile ka mõnus perepäev - pühapäeval kell 15.00 algav matš Severstaliga sobivat varajase kellaaja tõttu fännamiseks igas eas spordisõpradele.

Kohoneni sõnul ongi kogu nädalavahetuse motiiv üks suur tähistamine. «Me ei räägi ainult (Tallinnast ja Helsingist) kui paarislinnadest vaid saame öelda ju ka lausa paarisriigid. Soome tähistas oma 100 sünnipäeva aasta tagasi ja nüüd on Eesti kord,» nentis ta. Sellest on kantud ka põhjus, miks ületatakse Soome laht tavapärasest teistsuguses riietuses. Kohonen selgitas: «Ega me ei mängi juhuslikult sügavsinises särgis, mis on lähedasem Eesti liputoonile. Tavaliselt on meie särgid palju erksamates värvides, aga otsustasime tähistada koos Eestiga.»

Pressikonverentsi raames toimus ka bullitivõistlus tuntud Eesti hokisõpradele, mille võitis Allar Levandi, kes alistas otsustavatel visetel Pearu Pauluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles