Väikese tüdruku vägistanud ja prügimäele jätnud pakistanlane poodi üles (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amin Ansari hoidmas pilti tütrest Zainab Ansarist.
Amin Ansari hoidmas pilti tütrest Zainab Ansarist. Foto: B.K. Bangash / AP/Scanpix

Pakistanis poodi üles kuueaastase Zainab Ansari vägistamises ja mõrvas süüdi mõistetud mees, vahendab BBC.

Imran Ali poodi üles Lahore’i Kot Lakhpati vanglas täna varahommikul. Hukkamisel viibisid ka Ansari pereliikmed. Tüdruku isa ütles pärast Ali hukkamist meediale, et on rahul.

«Nägin tema aukartustäratavat surma oma silmadega,» ütles Amin Ansari ajakirjanikele, kelle sõnul oleks tütar nüüdseks seitsme aasta ja kahe kuu vanune.

Pakistanis Imran Ali tabamise järel peetud pressikonverents. 
Pakistanis Imran Ali tabamise järel peetud pressikonverents. Foto: MOHSIN RAZA / REUTERS

Kui 25-aastasele Alile oli määratud surmanuhtlus Ansari vägistamise ja mõrva eest, mõisteti ta süüdi veel kuues sarnases kuriteos. Piirkonna politsei sõnul oli Kasuris viimase kahe aasta jooksul aset leidnud mitu sarnast lapse vägistamist-mõrva ja Ansari tapmine oli murdepunktiks.

Zainab Ansari kadus tänavu 4. jaanuaril Kasuri linnas teel religioonitundi. Ta leiti viis päeva hiljem surnult linna prügimäelt.  Ali vahistati 23. jaanuaril, kui temalt ja Ansari kehalt võetud DNA proovid tõestasid ta süüd.

Ali kaebas otsuse korduvalt edasi, kuid üritusi ei saatnu edu, lisaks palus ta armu Pakistani presidendilt Arif Alvilt, kes armuandmisest keeldus.

Tüdruku traagiline surm tõi Pakistanis kaasa vägivaldsed meeleavaldused politsei tegevusetuse vastu. Protestide käigus sai surma vähemalt kaks inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles