Tallinn otsib enampakkumisel neljale Viru tänava lilleputkale rentnikke

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru tänava lilleturul on neli tühja kioski
Viru tänava lilleturul on neli tühja kioski Foto: Madis Sinivee

Linna asutus Tallinna Turud otsib Viru tänaval praegu tühjalt seisvale neljale lillemüügikioskile enampakkumisel uusi rentnikke.

Suuline enampakkumine avatakse 6. novembril kell 10 Mustamäe linnaosa valitsuse korruse saalis. Enampakkumisest osavõtu tasu on 150 eurot, mis tuleb tasuda hiljemalt 2. novembril ning pakkumuse tagatise suuruseks on 2000 eurot, mis tuleb samuti tasuda hiljemalt 2. novembril, teatas Tallinna Turud.

Üürile antakse lillemüügipaviljoni müügikioskid number 9 kuni 12. Kõikide kioskite üldpind 10,5 ruutmeetrit ning äriruum antakse kasutusse kolmeks aastaks. Lillekioski üüri alghind on 2000 eurot kalendrikuus, millele lisandub käibemaks. Seejuures tasub üürnik lisaks üürile ka kõik ruumi kasutamisega seonduvad kõrvalkulud.

Munitsipaalasutuse direktor Kersti Otteson ütles BNS-ile, et varasemalt toimus kõigis 14 lillekioskis äritegevus, kuid eri põhjustel ja eri aegadel soovisid neli rentnikku oma lepingud lõpetada.

Seoses Viru tänava lilleturu rekonstrueerimisega ning sellega, et varasemalt turul kaubelnud 12 ettevõtjat vaidlustasid mullu 22. detsembril Tallinna halduskohtus lilleturu müügikioskite kasutusse andmiseks suulise enampakkumise korraldamise, seisid Viru täna lillekioskid möödunud aasta septembrist kuni tänavuse aasta märtsini tühjana.

Halduskohus peatas 8. jaanuaril esialgse õiguskaitse korras enampakkumise läbiviimise, millest tulenevalt lükkas turge opereeriv Tallinna Turud varasemalt 16. jaanuariks määratud enampakkumise kohtuvaidluses täpsemate asjaolude selgumiseni edasi.

Tallinna ringkonnakohus tühistas 12. jaanuaril halduskohtu kehtestatud õiguskaitse enampakkumise osas märkides, et ettevõtjate kaebus on perspektiivitu.

Tallinna turgude sõnul on haldusasi nüüdseks lõppenud, sest kaebustest loobuti.

Aadressil Viru tänav 26 asuvaid lillemüügikioske haldab ja arendab Tallinna ettevõtlusameti hallatav asutus Tallinna Turud. Lilleturul on lubatud ainult lillede müük. Tallinna Turud haldab ka Nõmme turgu, Mustamäe turgu, Lasnamäe turgu ja kalaturgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles