Kakumäe gaasiõnnetuse tõttu suri haiglas ka kolmas laps

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe tragöödia
Kakumäe tragöödia Foto: Postimehe kollaaž

Nädalavahetusel Tallinnas Kakumäel gaasimürgituse saanud pere kolmas laps suri täna haiglas.

Tallinna lastehaigla teatab kurbusega, et täna kell 11 suri haiglas gaasiõnnetuse tõttu raskes seisus olnud laps, edastas haigla kommunikatsioonijuht Tiina Eier. «Tunneme lapsevanematele sügavalt kaasa kõigi kolme lapse surma puhul.»

«Samuti edastame vanemate palve võimaldada neile leinamiseks privaatsust ja rahu sellel raskel ajal,» lisas Eier.

Maja Tallinnas, kus juhtus hukkunutega gaasiõnnetus.
Maja Tallinnas, kus juhtus hukkunutega gaasiõnnetus. Foto: Sander Ilvest

Tallinnas Kakumäel Vismeistri tänaval asuvast eramajast leiti laupäeva õhtul kahe lapse, nelja- ja seitsmeaastase tüdruku, surnukehad. Kiirabi toimetas sündmuskohalt haiglasse kaheaastase poisi ja tema vanemad. Täiskasvanud lubati haiglast välja juba samal päeval, kuid lapse elu ei õnnestunud arstidel päästa.

Teada on, et laste surma põhjustas gaasimürgistus. Praegu pole aga selge, kas surma põhjuseks oli põlemisel tekkiv vingugaas või küttegaas. Kolme lapse surmaga lõppenud gaasiõnnetuse põhjuste uurimine jätkub.

Politsei on algatanud juhtumi suhtes kriminaalmenetluse, millega selgitatakse välja juhtumi täpsed asjaolud ja põhjused. Kriminaaluurimine käib karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Uurimist viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo lastekaitse grupp ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Copy
Tagasi üles