Martin Järveoja teenis põneva eriauhinna

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardilugeja Martin Järveoja reguleerib rehvirõhku.
Kaardilugeja Martin Järveoja reguleerib rehvirõhku. Foto: McKlein

Ott Tänaku kaardilugeja Marti Järveoja pälvis 2018. aasta selge sõna eriauhinna, sest ükski teine eestlane ei kasuta oma emakeelt nii suure publiku kuuldes nagu tema.

2018. aasta selge sõnumi auhinna saavad Vikerraadio hommikuprogrammi «Vikerhommik» rubriik «Teadusuudis», Eesti Ekspressi karikatuurirubriik «Ernitsa maailm», digiuudiste veebileht geenius.ee ja riigikontrolli tegevus. Eriauhinna pälvis lisaks Järveojale veel Risti koguduse õpetaja Annika Laats, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ettepaneku tunnustada Martin Järveoja selge sõnumi auhinnaga tegi aga riigiametnik Hannes Rumm, kes Maalehe kolumnis tõstis esile tema rolli eesti keele saadikuna maailmas, öeldes: «Sajad miljonid inimesed näevad teleri otseülekandes, kuidas just nende Martin Järveoja napisõnaliste ja ülitäpselt edastatud sõnumite järgi juhib Ott Tänak pöörasel kiirusel autot pimesi ühest kurvist teise./.../Martin Järveoja on aastal 2018 eesti keele esikõneleja, sest ükski teine eestlane ei kasuta oma emakeelt nii suure publiku kuuldes nagu tema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles