Ülevaade: mida vajab Hamilton legendide Schumacheri ja Fangio kõrvale tõusmiseks?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suzukas võidušampanjat pritsiva Lewis Hamilton selja taga on maailmameistrite nimed. Kas britt saab sinna ritta oma autogrammi anda juba viiendat korda?
Suzukas võidušampanjat pritsiva Lewis Hamilton selja taga on maailmameistrite nimed. Kas britt saab sinna ritta oma autogrammi anda juba viiendat korda? Foto: Toru Hanai / REUTERS / Scanpix

Vormel 1 sarjas võib eeloleval nädalavahetusel selguda maailmameister, sest Lewis Hamiltonil on võimalik USAs peetaval Austini etapil kindlustada karjääri viies tiitel. Mida britil selleks vaja läheb?

Mercedese sõitja hoiab neli etappi enne hooaja lõppu Ferrari mehe Sebastian Vetteli ees 67-punktilist edumaad. Kui ta suudab seda Austinis kaheksa võrra kasvatada, saab temast Michael Schumacheri ja Juan Manuel Fangio kõrval alles kolmas mees, kes tulnud maailmameistriks vähemalt viiel korral. Schumacheril on tiitleid seitse, Fangiol viis.

Et MM-tiitel Austinis kindlustada, peab täituma üks järgmisest kuuest stsenaariumist:

  • Hamilton võidab ja Vettel on kolmas või madalamal;
  • Hamilton lõpetab teisena ja Vettel on viies või madalamal;
  • Hamilton lõpetab kolmandana ja Vettel on seitsmes või madalamal;
  • Hamilton lõpetab neljandana ja Vettel on kaheksas või madalamal;
  • Hamilton lõpetab viiendana ja Vettel on üheksas või madalamal;
  • Hamilton lõpetab kuuendana ja Vettel jääb punktideta.

Pärast Suzuka etapil saadud võitu kinnitas Hamilton, et tal pole keskendumise säilitamisega mingeid probleeme. «See on lihtne, sest olen väga-väga hoolas, et mitte mugavaks muutuda. Sada punkti on veel saadaval. Peame tegema oma tööd korralikult kuni viimase ruudulipuni. Tean minevikust omal käel, et juhtuda võib veel kõike,» lausus britt väljaandele Autosport.

Kui imet ei juhtu, püüab Hamilton selle hooajaga tiitlite arvu poolest Fangio kinni. Schumacher võitis viienda tiitli järel veel kaks tükki ja sama sihib Hamilton, kes on pikendanud lepingut Mercedesega 2020. aasta lõpuni ehk veel vähemalt kaheks hooajaks. «Üks asi on sellest unistamine, teine unistuse elluviimine. Nägite ise, kui üles-alla kõik hooaja alguses käis. Aga mul on alati plaan olla hooaja teises pooles tugevam. Suvise pausi ajal tehtud ettevalmistused tabasid kümnesse ja lubasid mul hästi hakkama saada,» oli Hamilton rahulolev.

Legendaarne Juan Manuel Fangio krooniti maailmameistriks samuti viis korda.
Legendaarne Juan Manuel Fangio krooniti maailmameistriks samuti viis korda. Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library/Onslo / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles