Poola diplomaat mõisteti ämma mõrva tellimise eest eluks ajaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistus Wojciech Janowski kohtuprotsessilt.
Joonistus Wojciech Janowski kohtuprotsessilt. Foto: BENOIT PEYRUCQ / AFP / Scanpix

Prantsuse kohus mõistis endise Poola aukonsuli Monacos eluks ajaks vangi oma endise partneri miljardärist ema tapmise tellimise eest. 

77-aastane miljardär Helene Pastor ja tema autojuht lasti maha Nice'is 2014. aasta 6. mail. 

69-aastane Wojciech Janowski tunnistas oma süüd kohe pärast vahistamist, seejärel taganes ülestunnistusest öeldes, et keelebarjääri tõttu mõistis ta uurijaid valesti. Kohtuprotsessi lõppfaasis tunnistas ta oma süüd uuesti.

Lisaks kunagisele aukonsulile määrati eluaegsed vangistused tulistajale Samine Said Ahmedile ja tema kaasosalisele Al Hair Hamadile. 30-aastane vanglakaristus ootab Janowski endist eratreenerit, kes aitas endisel aukonsulil tapjad värvata. 

Mõrvatud Helene Pastori tütar Sylvia Janowski.
Mõrvatud Helene Pastori tütar Sylvia Janowski. Foto: Claude Paris / AP

Janowski vabandas täna oma endise partneri ja tema laste ees. 

Endise aukonsuli advokaat ütles eile, et Janowski tellis Pastori mõrva, sest viimane oli muutnud oma tütre elu õnnetuks. Väidetavalt tahtis Janowski oma partnerit ema eest kaitsta. Samuti kinnitas advokaat, et Janowski ei tellinud autojuhi mõrva.

Süüdistajate sõnul oli mõrva motiiv hoopis Janowski soov saada osa tapetud miljardäri varandusest. Nimelt oli mõrvatud Pastori perekond üles ehitanud kinnisvaraimpeeriumi - naisele kuulus ligikaudu 4000 korterit, mille koguväärtus ulatus 12 miljardi euroni.

Väidetavalt maksis Janowski mõrva eest 140 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles