Laine Randjärve Eesti Kontserdi juhina tööle asumise aeg on veel lahtine (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv saab pärast riigikogu liikme volituste lõppemist kopsaka hüvitise.
Laine Randjärv saab pärast riigikogu liikme volituste lõppemist kopsaka hüvitise. Foto: Tairo Lutter

Kui seni oli teada, et Laine Randjärv asub Eesti Kontserdi juhina tööle pärast riigikogu koosseisu ametiaja lõppemist, siis nüüd on selgunud, et sihtasutuse nõukogule see ei sobi.

Järgmisel aastal Eesti Kontserdi juhi ametis alustavat Laine Randjärve (Reformierakond) ootab riigikogu selle koosseisu ametiaja lõppedes 20 888 euro suurune hüvitis, kirjutas Postimees septembris. Kui tema volitused lõppeksid riigiametisse asumise tõttu, jääks ta hüvitisest ilma. Seetõttu on Randjärv otsustanud oodata riigikogu koosseisu volituste lõpuni, võtta vastu hüvitis ning asuda alles siis Eesti Kontserti juhtima.

Eesti Kontserdi uus juht peaks ametlikult ametisse asuma 1. veebruarist. Randjärv sooviks uuel kohal alustada aga kaks kuud hiljem, aprilli alguses.

Eesti Kontserdi nõukogu esimees Indrek Laul ütles, et komisjonile ei antud konkursi vestlusvooru ja otsuse tegemise ajal infot Randjärve tööleasumist takistavatest teguritest. «Alles konkursi tulemustest teavitamise järel selgusid asjaolud, millest varasem teavitamine oleks võinud mõjutada komisjonis olnud Eesti Kontserdi nõukogu liikmete otsust,» sõnas ta.

Laul selgitas, et kui vahetult pärast vestlusvooru edastati nõukogu liikmetele info, et Randjärv saab asuda tööle märtsi alguses, millega nõukogu liikmed nõustusid, siis hiljem selgus, et tööleasumise aeg oleks alles aprilli alguses. See teave mõjutab aga Laulu sõnul oluliselt organisatsiooni olukorda. 

«Kuna märts ja aprill on Eesti Kontserdi jaoks vastutusrikas järgneva hooaja kunstilise plaani kinnitamise ning eelarve prognoosimise aeg, on juhi aktiivne osalemine hooaegu ette valmistavas protsessis määrav,» rääkis ta.

Läbirääkimised Laine Randjärvega tema tööle asumise tingimuste osas on Laulu kinnitusel alles pooleli ja see on tema sõnul töökonkursside puhul normaalne tööprotsessi osa. «Oluline tingimus läbirääkimistel on ka uue juhi tööle asumise aeg,» märkis Laul. 

Ka Randjärv ise kinnitas vaid, et läbirääkimised alles käivad. «Ma olen valmis tööle asuma nõukogu poolt soovitud ajal,» sõnas ta. «Läbirääkimiste protsessi kestel ma kokkuleppel nõukoguga rohkem kommentaare ei anna.»

Laul lisas, et Eesti Kontserdi nõukogu lähtub juhatuse liikme läbirääkimistel tingimustest, mis tagaksid sihtasutusele edu ning arenguvõimalused. «Anname kõigist edasistest arengustest ajakirjandusele ametlikult ja esimesel võimalusel teada ühtselt ja kogu nõukogu nimel.»

Sihtasutuse Eesti Kontsert nõukogusse kuuluvad esimees Indrek Laul, Margus Pärtlas, Tea Varrak, Marika Tuusis ja Madli-Liis Parts. Eesti Kontserdi praeguse juhatuse liikme Jüri Leiteni ametiaeg lõppeb tuleva aasta algul ning uueks ametiajaks ta ei kandideerinud.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles