USA presidendi sõnul selgub tõde Khashoggi osas lähiajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ajakirjanikega rääkimas.
Donald Trump ajakirjanikega rääkimas. Foto: Ron Sachs/SIPA / Ron Sachs/SIPA

USA president Donald Trump tõrjus kolmapäeval väiteid, et teeb liitlasele Saudi Araabiale Jamal Khashoggi osas katet ja avaldas arvamust, et tõde ajakirjaniku saatuse kohta selgub lähiajal.

Trump kommenteeris teemat ajakirjanikele pärast Türgi meedia süüdistusi, et Khashoggi mitte ainult ei mõrvatud Saudi Araabia konsulaadis, vaid meest ka piinati ja lõpuks ta tükeldati.

"Mitte sugugi pole see nii, ma tahan enne lihtsalt teada, mis täpselt juhtus. Ma ei tee neile mingit katet," ütles Trump Valges Majas ajakirjanike küsimustele vastates.

Presidendi sõnul saab ta juhtunu kohta "täieliku raporti" välisminister Mike Pompeo käest, kui diplomaat naaseb kohtumistelt Türgi ja Saudi Araabia võimuesindajatega.

"Arvatavasti me teame rohkem juba selle nädala lõpuks," arvas president.

Khashoggi läks kaduma 2. oktoobril pärast sisenemist Istanbulis asuvasse Saudi Araabia konsulaati. Kahtlustatakse, et Saudi Araabia ametnikud piinasid ta surnuks ja seejärel tükeldasid ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles